SMENJEN ZBOG BEKSTVA OSUĐENIKA: Načelnik Zabele prebačen na drugo radno mesto

Načelnik Službe za obezbeđenje u požarevačkom zatvoru Zabela smenjen je sa te pozicije početkom jula i privremeno je upućen na rad u drugu kazneno-popravnu ustanovu.

Kazneno popravni zavod Zabela

On je smenjen i privremeno je upućen na rad u drugu kazneno-popravnu ustanovu dok se ne utvrde sve činjenice i okolnosti u vezi sa bekstvom jednog osuđenika krajem prošlog meseca iz ovog zatvora, potvrđeno je za Tanjug u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Kako navode iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, zbog teže povrede radnih obaveza i dužnosti pokrenut je disciplinski postupak protiv dvojice pripadnika Službe za obezbeđenje i jednog zaposlenog u Službi za obuku i upošljavanje osuđenih lica.

“Kao što smo najavili u junu, svaki bezbednosni propust će biti najstrože sankcionisan. Bez obzira sto je straža brzo reagovala i sprečila pokušaj bekstva drugog osuđenika koji je osuđen na kaznu od 20 godina zatvora, to ne umanjuje značaj onoga što se desilo”, rekli su iz Uprave.

Dodaju da svaki vanredni događaj ozbiljno shvataju i preipituju kako postojeće bezbednosne precodure da uneprede, a ukazuju da bi to trebalo da učine i oni koji neposredno rade sa licima lišenim slobode jer taj posao, kako su naveli, zahteva maksimalnu posvećenost i doslednost u sprovođenju naloženih procedura.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker