VUČIĆ POTPISAO: Uvodi se obavezni vojni rok od 75 dana!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je potpisao saglasnost za obavljanje redovnog vojnog roka u trajanju od 75 dana.

– Želim da verujem da će Vlada Srbije da usvoji tu odluku. Želim da verujem da svi razumete koliko nam je potrebna jaka vojska, koliko ćemo još morati da kupujemo naoružanja, da pravimo, da stvaramo. Jer nije naša želja da bilo koga napadnemo. Niti ćemo to da činimo. Ali naša želja je da odvratimo sve one koji nam svakoga dana besomučno prete – rekao je Vučić u obraćanju na ceremonij promovisanja u prve oficirske činove 177 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije.

Takođe je najavio da će za koji mesec ponovo biti povećane plate u vojsci kako bi, naveo je, obezbedili siguran život za svoju porodicu.

– Pred nama nije lak period, a kada je i bio? Pogledao sam svoje govore u prethodnih deset godina i nikad nije bilo lako. Uvek smo se suočavali sa izazovima, sa onima koji bi da nam otkidaju deo teritorije, sa onima najjačim u svetu koji bi retko razumeli naše potrebe, želje i naš Ustav i našu otadžbinu. I bez obzira na sve, uspevali smo da sačuvamo mir, da odbranimo naše vitalne i nacionalne interese. Danas živimo u svetu u kojem su sve vrednosti poremećene, u svetu u kojem se nikad više nije pričalo o vrednostima, a vrednosti nikad manje nije bilo, svetu u kojem svi gledaju samo svoje interese, bez želje za kompromisom, svetu u kojem je kompromis ružna reč. U svetu u kojem svi očekuju da će da pobede, slome i sruše onog drugog. I zato se i približavamo katastrofi. U tim uslovima, naša vojska mora da bude sve jača, mora da bude sve snažnija – , poručio je Vučić.

Vučić je nedavno rekao da država razmatra uvođenje vojnog roka u trajanju od 60 plus 15 dana, koji bi bio obavezan za muškarce, dok bi žene i dalje mogle da služe dobrovoljno.

(Tpknews.com/Beta)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker