SISTEM VLADANJA GOLUBAČKOG RASPOPA: Kako je porušena Milijina kafana u Golubačkoj klisuri!

Najbolji primer političkog nasilja mogao je da se vidi kada je u Golubačkoj klisuri, porušen ugostiteljski objekat Milije Ðolana iz Vukovića.

Predsednik opštine Golubac raspop Nebojša Mijović/Foto: Screenshot/Rtv Mlava

Naime, sada već te daleke 2016. godine golubački raspop je skovao plan kako da ukloni objekat (kafanu) na platou u blizini Golubačke tvrđave. Još davnih 90-tih podignut je objekat restoranskog tipa. Vlasnik ovog objekta bio je Milija Ðolan iz sela Vukovića.

Sa početkom obnove ovaj objekat je postao predmet sudskog spora. Tražilo se zakonsko rešenje. Međutim, u određenom trenutku raspop dolazi na ideju kako trajno da se reši Milijinog objekta. Podučen da prilikom elementarnih nepogoda može da se uvede vanredno stanje, da se tada uvodi suspenzija zakona, gde na snazi stupaju vanredne okolnosti.

Raspop saziva opštinski štab za vanredne situacije. Okuplja prostu većinu članova štaba (pokojnog Bobana pečurku, Andreju Mijatoviċa, Vladicu Buljubašu i Sebe), i proglašava vanredno stanje na delu teritorije opštine Golubac. Navedeno je da je pala velika količina atmosverske vode i da se zbog toga uvodi vanredno stanje.

U međuvremenu odrađeni su papiri sa preduzetnikom Ljupčetom Mitroviċem oko angažovanja njegovih mašina, za potrebe sanacije terena – rušenje spornog objekta. Angažovano je i lice koje je upravljalo Buldožerom a protiv usluga je bila zaposlenje deteta bageriste, dok kazne za bageristu po sudskom rešenju plaćene su iz budžetskih sredstava koja su oprana u ovom slučaju.

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Kao što je on rušio rušiče drugi njegovo
    Okreće se točak samo polako. Znate onu Učini dobro ne kaj se, učini zlo nadaj se.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker