UTVRĐEN UZROK POŽARA U POŽAREVCU: “Dali ‘kobili’ 60.000€, a vatrogasci nemaju kamion sa pokretnim merdevinama”

U subotu oko 13 časova izbio je požar na krovnoj konstukciji stambene zgrade u Braničevskoj ulici u Požarevcu. Vatrogasne ekipe su nekoliko sati bile na terenu, a požar je ugašen u kasnim večernjim satima.

Screenshot/192_rs

Požar je zahvatio kompletan poslednji sprat zgrade, potkrovlje i sva četiri stana koji su na njemu. Prema saznanjima od stanara, isključene su i struja i voda.

Naime, požar u Braničevskoj ulici izazvala je zapaljena spoljna jedinica klime. Vatra je zahvatila roletnu, a s obzirom na to da je duvao vetar, požar se raširio na krov. Inače, poslednji sprat zgrade je dogradnja.

Nakon dolaska pripadnika Vatrogasno spasilačke jedinice, isključena je voda, a zatim i struja, a stanari zgrade su evakuisani. Nije bilo teže povređenih, osim nekoliko stanara koji su se nagutali dima.

Uviđajem od strane pripadnika Policijske uprave u Požerevcu i Sektora za vanredne situacije pri Policijskoj upravi koji je izvršen narednog dana, utvrđeno je da zgrada nije za upotrebu, odnosno, najmanje narednih mesec dana niko od stanara ne može da se vrati u svoje stanove dok sve komisije za to ne daju zeleno svetlo.

Inače, kako je za TPKNEWS rekao jedan stanar zgrade, vatrogasci nisu imali kamion sa pokretnim merdevinama. Bilo je potrebno više od dva sata da vozilo sa pokretnim merdevinama stigne iz Pančeva.

– Vatrogasci su vukli creva na stepeništu i nisu mogli mnogo da ugase, posle je došao privatni kamion sa korpom da im pomogne, dok se čekao kamion sa pokretnim merdevinama da stigne iz Pančeva. Ovo je sramota! Opštinska vlast dala je onoj “kobili” Jeleni Karleuši više od 60 hiljada evra, a vatrogasci nemaju kamion sa pokretnim merdevinama u slučaju požara a treba nam za ceo Braničevski region – kaže jedan od ogorčenih stanara.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker