ODBORNICI USVOJILI ODLUKU: Od nove grejne sezone, grejanje u Požarevcu skuplje za 12 odsto

U Požarevcu, grejanje će od nove grejne sezone biti skuplje za oko 12 odsto, što znači da će po novom cenovniku grejanje stambenog prostora po metru kvadratnom trebalo da košta 39,70 dinara, umesto 35,02 koliko je bilo pre poskupljenja.

Foto: Profimedia/Ilustracija

Inače, odluka o novom cenovniku Javnog preduzeća “Toplifikacija” je juče većinom glasova odbornika usvojena na sednici Skupštine grada.

Prema predloženoj odluci, biće uvećana kako cena grejanja po kilovatu, tako i obračun kvadrature i instalisane snage, što znači da će grejanje za stan od 50 kvadrata na mesečnom nivou biti skuplje za 286,42 dinara, a na godišnjem 3.437 dinara. Što se tiče kuće od 100 kvadrata, grejanje će na mesečnom nivou biti skuplje za 588,53 dinara, a na godišnjem nivou 7.062,30 dinara.

Sa druge strane, varijabilni deo biće skuplji za 7,8 odsto, a fiksni deo koji građani plaćaju tokom cele godine za 13,4 odsto, a isti procenat povećanja je i za poslovni i stambeni prostor.

Požarevac, u odnosu na druge gradove u Srbiji, ima grejanje 24 sata, jer se koristi vrela voda iz bloka 1 Termoelektrane “Kostolac A”, a prošle godine u istom periodu, grejanje u Požarevcu je takođe poskupelo.

(Tpknews.com/I.M.S.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker