NOVO UPOZORENJE RHMZ! Nastavlja se haos, stiže novi grmljavinski talas s pljuskovima i gradom!

Snažno nevreme sinoć je zahvatilo delove Srbije, a Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je za danas novo naoblačenje sa kišom.

Foto: Profimedia

Plјuskovi i grmlјavina sa lokalnom pojavom grada i padom temperature rano ujutru zahvatili su Vojvodinu i zapadnu Srbiju, proširiće se na jugozapadne i centralne predele, a sredinom dana i posle podne i na ostale krajeve naše zemlјe, navodi RHMZ u poslednjoj najavi.

Na području Beograda, takođe, oblačno, povremeno sa kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom, a temperatura će biti u osetnom padu.

RHMZ IZDAO NOVO UPOZORENJE

– I danas se na području Srbije očekuju grmlјavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i vetrom olujne jačine. U većini mesta pašće između 20 i 40 mm, a u delovima Vojvodine, zapadne i centralne Srbije i do 80 mm kiše za 24 sata, lokalno i više – , navodi se u upozorenju RHMZ-a.

Dnevna temperatura će u većini mesta biti u padu za 10 do 13 stepena. Za konkretne lokacije RHMZ će izdabati hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

HIDROLOŠKO UPOZORENJE

– Na slivu Jadra i Kolubare sa pritokama, Tamnavi, Lјigu i Ubu, na Jasenici i Kubršnici, na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama kao i na gornjem toku Mlave i Peka sa pritokama vodostaji će danas i sutra biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa – , navodi RHMZ.

– Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja. Na jugozapadnim, južnim i jugoistočnim delovima Beograda (prigradske opštine) danas su moguća izlivanja manjih bujičnih vodotokova – , upozorova Zavod.

(Tpknews.com/RHMZ)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker