UHVAĆENI NA DELU! “Dandi ispušta otrovnu isplaku u potok…na kome i krade vodu”

Aktivista inicijative RIS je društvenim mrežama objavio snimak na kome je, kako tvrdi, dokumentovano da kanadska rudarska kompanija “ispušta otrovnu isplaku u potok…na kome i krade vodu”.

Screenshot

“Našli smo kako Dandi ispušta otrovnu isplaku direktno u potok pored svoje bušotine, na mestu na kom i krade vodu iz istog potoka”, navodi se u tekstu ispod snimka koji je Ivan Milosavljević objavio na fejsbuk stranici Odbrana reke Mlave.

“Licenca Potaj Čuka, Dumitrov potok”, precizira lokaciju član inicijative Rendžeri istočne Srbije. Na snimku se vidi crevo iz kog curi tečnost za koju članovi inicijative tvrde da je isplaka iz istražne bušotine. “Vidite, od te lokacije potok postaje siv”, kaže aktivista u videu u kom se vidi potok mlečnobele boje.

Podsetimo, Potaj Čuka je lokacija na kojoj kanadska kompanija Dandi vrši istraživanja i planira otvaranje rudnika zlata. Aktivisti iz istočne Srbije smatraju da bi rudnik zlata kompanije Dandi izazvao veću štetu po životnu sredinu od rudnika Rio Tinta koji je planiran u Jadru.

“U policiji smo, tražimo da hitno izađu na lice mesta, utvrde činjenice i zaustave radove na osnovu istražnih licenci”, navodi se u tekstu ispod istog snimka.

Kako se dalje dodaje u tekstu.

“U suprotnom, pozivamo vas na početak blokada istražnih radova kompanije Dandi na Crnom vrhu. Ako se ne obustave radovi i ne utvrdi očigledan kriminal, mi počinjemo i čekamo da nam se pridružite!”

(Tpknews.com/Mašina)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker