PROMENLJIVO VREME: U Srbiji danas na severu pretežno sunčano, na jugu kiša i lokalni pljuskovi

U Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, na severu zemlje biti pretežno sunčano, a u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno.

Foto: Profimedia

Kiša i lokalni pljuskovi očekuju se uglavnom na jugu i jugozapadu Srbije, dok će u ostalim predelima biti retka pojava.

Duvaće slab i umeren vetar, u donjem Podunavlju pojačan, istočni. Najniža temperatura biće od 8 do 13, najviša od 17 na jugu i jugozapadu Srbije do 24 stepena Celzijusa na severu Vojvodine i u Negotinskoj Krajini.

U Braničevskom okrugu se ujutro u pojedinim delovima grada očekuje kratkotrajna magla. U toku dana biće malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima. Duvaće slab i umeren, istočni vetar. Najniža temperatura biće od 6 do 13, najviša oko 22 stepena.

Od četvrtka do subote na severu i severoistoku Srbije biće suvo, a u ostalim krajevima nestabilno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom.

U Podunavlju, Pomoravlju i Banatu duvaće umeren, povremeno jak istočni vetar, košava, koji će u subotu oslabiti.

Od nedelje do utorka u Srbiji će biti pretežno sunčano. Maksimalne temperature do kraja nedelje od 20 do 25, a početkom naredne sedmice od 24 do 29 stepeni Celzijusa.

Košava će se ponovo pojačati danas krajem dana, a u sredu se očekuje postepeno naoblačenje sa juga koje će uveče i tokom noći usloviti kišu i pljuskove.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker