ZA VIKEND, POTOP: U Srbiji danas hladno sa obilnim padavinama i jakim olujnim vetrom

U Srbiji se danas, kao i nekoliko narednih dana, očekuje veća količina padavina na području Vojvodine, Mačve, Šumadije, kao i na teritoriji Beograda, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Foto: Ilustracija

Na području Vojvodine i zapadne Srbije će krajem dana i u toku noći ka nedelji duvati jak severozapadni vetar, koji će u nedelju, 15. septembra imati udare olujne jačine.

I u ostalim delovima Srbije danas će biti oblačno i hladno vreme sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će ponegde na istoku i jugoistoku biti praćeni i grmljavinom.

Duvaće umeren i jak zapadni i severozapadni vetar, koji će uveče i tokom noći na severu i zapadu imati i udare olujne jačine. Najniža temperatura kretaće se od osam do 13 stepeni, a dnevna od 13 na severozapadu do 18 stepeni na jugoistoku i istoku zemlje.

U Beogradu će danas biti oblačno i osetno hladnije vreme, povremeno sa kišom. Intenzivnije padavine se očekuju uveče i tokom noći ka nedelji. Duvaće umeren zapadni i severozapdni vetar koji će uveče biti u pojačanju. Najniža temperatura oko 10 stepeni a najviša dnevna oko 14 stepeni.

(Tpknews.com/Beta)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker