ZA KAFANU FUNKCIONERA IMA, ZA ĐAKE NEMA: U Požarevcu počinje još jedna školska godina bez besplatnih udžbenika

– U ponedeljak će početi još jedna školska godina, a gradska vlast u Požarevcu i dalje odbija da obezbedi besplatne udžbenike za đake u Požarevcu i Kostolcu – navodi se u saopštenju Gradskog odbora SSP Požarevac koje prenosimo u celosti.

Foto: SSP

– U protekle tri godine, GrO SSP Požarevac je više puta uputio gradonačelniku Saši Pavloviću i Skupštini grada inicijative, apele, kao i predloge prilikom usvajanja budžeta da se udžbenici za sve đake finansiraju iz gradskog budžeta. Takvu inicijativu je na našim štandovima podržalo preko 3000 građana, ali gradonačelnik Saša Pavlović i gradska vlast očigledno smatraju da roditelji sami treba da kupuju udžbenike za svoju decu.

S druge strane sve veći broj opština Braničevskog okruga, sa daleko skromnijim budžetima, donosi ovakve odluke. Gradska vlast u Požarevcu ostaje dosledna nekim drugim prioritetima naspram obrazovanja. Dok za udžbenike novca nema, ima za koncert Jelene Karleuše 6.500.000, a za kafanu gradskih funkcionera i poklone 8,5 miliona dinara.

Gradonačelniče, još jednom vas pozivamo da shvatite značaj jedne ovakve odluke koja je od velike pomoći roditeljima koji uz velika odricanja školuju svoju decu u gradu u kome je prosečna zarada niža za oko 10.000 dinara od republičkog proseka. Konačno donesite odluku da udžbenici za sve đake u Požarevcu i Kostolcu budu besplatni i time pokažite da volite ovaj grad i brinete za učenike, a kako su roditelji udžbenike već morali da plate jer nas niste poslušali na vreme, da se za ovu školsku godinu roditeljima refundiraju troškovi – zaključje se u saopštenju Gradskog odbora SSP Požarevac.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker