SVETSKI KUP U OBARANJU RUKU: Dve zlatne medalje za Radišu Milojkovića iz Petrovca na Mlavi

Reprezentacija Srbije u sportskom obaranju ruke učestvovala je na Svetskom kupu u Mađarskoj u Budimpešti. Našu zemlju predstavljali su Nemanja Grujić iz Kladova i Radiša Milojković iz Petrovca na Mlavi.

Foto: Facebook

U kategoriji seniora, leva ruka do 95 kg, Nemanja Grujić osvojio je drugo mesto u veoma jakoj konkurenciji, gde su učestvovale ekipe iz preko 70 zemalja iz celog sveta. Radiša Milojković osvojio je dve zlatne medalje u kategoriji grand mastera 90 kg+.

Na Svetskom kupu sudio je i naš najbolji sudija, Dušan Dašić iz Kraljeva.

Kako navodi predsednik Srpskog sportskog saveza za obaranje ruke, Nenad Smiljković, takmičare iz Srbije očekuje još mnogo turnira i takmičenja do kraja godine.

Balkan Fajt se održava 12. oktobra u Bačkoj Palanci, nakon toga sledi Kup Srbije početkom oktobra u Novom Sadu, a na kraju godine očekuje nas Lazarev Megdan, gde će u okviru lige nacija snage odmeriti reprezentacije Srbije i Francuske 30. novembra u Trsteniku.

Ukupno će biti 12 super mečeva najboljih obarača Srbije i Francuske.

(Tpknews.com/Telegraf)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Браво. Зна ли Београд за овакав успех, или су провинцијални спортисти незанимљиви за њих да би их објавили у њиховим медијима?

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker