SUTRA NEMA NASTAVE U ŠKOLAMA: Prosvetari štrajkuju, traže da im se ispune ovi zahtevi

Prosvetni radnici odlučili su da nastave u školama sutra, 16 septembra neće biti u nekoliko većih gradova u Srbiji. Naime, sva četiri reprezentativna sindikata prosvete potpisali su Odluku da stupaju u jednodnevni štrajk i traže ispunjenje četiri zahteva.

Foto: Privatna arhiva

– Svi zaposleni, članovi reprezentativnih sindikata: Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikat obrazovanja Srbije, GSPRS Nezavisnost i Sindikat radnika u prosveti Srbije stupiće u jednodnevni štrajk, u ponedeljak 16. septembra 2024. godine. Tog dana, u školama neće biti nastave – navodi se u odluci koju su potpisali sindikati.

Odluke o štrajku donete su u svim većim gradovima Srbije, pa nastave neće biti u Nišu, Pančevu, Bačkoj Palanci, Pirotu, Zrenjaninu, Novom Sadu, Šapcu, Valjevu, Kraljevu, Leskovcu, Beogradu, Somboru…

Istog dana, u ponedeljak (16.09.), sa početkom u 12:00 časova, održaće se protestni skupovi pri školskim upravama u Srbiji i većim gradovima.

Ukoliko ovim štrajkom ne bude postignut dogovor i prosvetnim radnicima ne budu ispunjeni uslovi, sledeća obustava rada i protest svih prosvetnih sindikata, dogovoren je za sredu (02.10.), kada je planiran veliki protest u Beogradu.

– U ponedeljak 16. septembra nećemo držati časove u učionici! Držimo veliki javni školski čas na trgovima – , poručuje se u saopštenju četiri prosvetna sindikata.

U odluci su navedena četiri osnovna zahteva koje prosvetni sindikati imaju za nadležne.

Tačno u podne u 12 časova svi zaposleni u školama biće okupljeni na trgovima ili ispred školskih uprava.

(Tpknews.com/VI-Inteligencija)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker