SRPSKI SUD POTVRDIO OPTUŽNICU: Vlasi branili planinu Staricu od razaranja, optuženi za mržnju prema svim Kinezima u Srbiji

Troje aktivista Udruženja građana „Ne dam – Nu dau“ iz Majdanpeka optuženi su za versku, rasnu i nacionalnu mržnju protiv svih Kineza koji žive i rade u Srbiji.

Foto: Ne damo Staricu

Udruženje građana „Ne dam – Nu dau“ iz Majdanpeka saopštilo je da je Viši sud u Negotinu potvrdio optužnicu protiv troje njihovih akivista koji su „branili planinu Staricu od nelegalnog razaranja kineske rudarske kompanije Ziđin“.

– Optuženi su za versku, rasnu i nacionalnu mržnju protiv svih Kineza koji žive i rade u Srbiji, a ova optužnica nije ništa drugo do pokušaja da se uguši glas naroda i zaštiti strani kapital na račun domaćeg ekosistema i dostojanstva grada – , ističe se u saopštenju.

Udruženje smatra da je to „brutalni napad na pravo i na slobodu izražavanja, pravo na protest i zaštitu prirodnog bogatstva naše zemlje“.

Iz Udruženja „Ne dam – Nu dau“ poručuju da neće ćutati i dozvoliti da se pravda pretvori u oruđe ugnjetavanja onih koji se bore za očuvanje svoje sredine i svojih prava, a tretiraju ih kao kriminalce.

Kako navode ova odluka je „jedna u nizu mrlja u pravosudnom sistemu Srbije i pokazuje koliko su pojedinci spremni daleko da idu da bi zaštitili interese moćnih stranih kompanija, a ne svojih građana“.

Udruženje je pozivalo je sve ljude da stanu u odbranu prava, slobode i prirodnog bogatstva Srbije.

(Tpknews.com/FoNet)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Pročitajte i
Close
Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker