SPREČENA PLJAČKA NA PALILULI: Pokušali da obiju stan javnog izvršitelja iz Požarevca i odnesu veću količinu novca?!

Provalnici B. A. (48), S. S. (42) i M. A. (44) uhapšeni su u pokušaju da specijalnim alatima izvrše obijanje stana oštećenog M. Z., kako se nezvanično saznaje jer zvanične potvrde nema, javnog izvršitelja iz Požarevca i iz njega oduzmu veću količinu gotovog novca.

Ilustracija/Foto: MUP Srbije

Naime, u koordinisanoj akciji Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i RS, MUP, DP, UKP, Službe za suzbijanje kriminala, Odeljenja za suzbijanje opšteg kriminala i PU u Požarevcu, u petak u prepodnevnim časovima u Beogradu, na teritoriji gradske opštine Palilula, uhapšeni su B. A., S. S. i M. A..

– Oni su hapšenjem sprečeni u pokušaju da specijalnim alatima izvrše obijanje stana oštećenog M. Z. i iz njega oduzmu veću količinu gotovog novca. Prilikom hapšenja kod osumnjičenih je pronađen alat za obijanje stanova, kao i vatreno oružje i municija. Dežurni javni tužilac je saslušao osumnjičene na okolnost krivičnog dela Teška krađa, nakon čega je podnet predlog za određivanje pritvora prema svim osumnjičenima iz zakonskih razloga propisanih – , saopštilo je tužilaštvo.

Pritvor je tužilaštvo tražilo imajući u vidu da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni boravkom na slobodi ometali postupak uticajem na saučesnike, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo koje im je stavljeno na teret.

– U odnosu na pronađeno oružje i municiju RS, MUP, DP, UKP, Služba za suzbijanje kriminala, Odeljenje za suzbijanje opšteg kriminala, nakon izvršenja svih provera i utvrđivanja vrste i funkcionalne ispravnosti oružja podneće krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu – , navodi se u saopštenju nadležnog Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker