SKANDAL U BRANIČEVSKOJ OKRUŽNOJ LIGI! Kazne za FK “Zvižd” i FK “Polet S.D.” zbog nameštenih utakmica

Veliki skandal potresa fudbal u Braničevskoj okružnoj ligi, zbog nameštene utakmice 6. Kola između FK “Zvižd” (Kučevo) i FK “Polet S.D.” (Suvi Do).

Foto: eKucevo

Komisije za integritet i bezbednost FSBO, na osnovu dostavljenih video zapisa i pisanih izveštaja službenih lica sa prvenstvene utakmice 6. kola Braničevske okružne lige FK “Zvižd“ (Kučevo) – FK “Polet S.D.“ (Suvi Do), odigrane 29. septembra 2024. godine, donela je odluku o kažnjanjavanju FK “Polet S.D.“ iz Suvog Dola oduzimanjem 9 (devet) bodova i FK “Zvižd“ iz Kučeva oduzimanjem 6 (šest) bodova u tekućoj takmičarskoj sezoni.

Nikola Rajić, odgovorno lice zastupnik kluba FK “Zvižd“ iz Kučeva i Radosav Negovanović, odgovorno lice zastupnik kluba FK “Polet S.D.“ iz Suvog Dola, kažnjeni su sa zabranom vršenja bilo kakve aktivnosti u fudbalu u trajanju od 1 (jedne) godine a zbog učešća u neregularnosti na utakmici 6. kola Braničevske okružne lige FK “Zvižd“ – FK “Polet S.D.“, odigranoj 29. septembra 2024. godine u Kučevu. Za oba odgovorna lica kazna teče od 15. oktobra 2024. godine. Pored ovih kazni, FK “Zvižd“ iz Kučeva je kažnjen i iznosom od 5.000 dinara, zato što su na utakmici 8. kola Braničevske okružne lige Zvižd – Sloga 1945, koja je odigrana 13. oktobra 2024. godine u Kučevu, opomenuta petorica igrača domaće ekipe kartonima i na istoj utaknici zbog slabe organizacije kažnjen je FK “Zvižd” sa još dodatnih 20.000 dinara.

Ljubitelji fudbala, navijači obe ekipe su jako razočarani postupkom fudbalera i uprava oba kluba, posebno navijači FK “Zvižd” jer su njihovi igrači, trener i uprava najavljivali siguran plasman u viši stepen takmičenja. Kriminalizacija opštinskih intitucija prenela se i na sport, gotovo po nepisanom pravilu gde god se umeša opštinska vlast to je unapred osuđeno na propadanje. Građani opštine Kučevo za FK “Zvižd” iz opštinskog budžeta izdvajaju zvaničnih sedam milona dinara a nezvanično devet milona dinara što ih svrstava u red sportskih klubova sa najvećim budžetom u ovom rangu takmičenja a možda i šire.

Na osnovu informacija koje je Mile Sova dobio od članova uprave, FK “Zvižd” je pred finansijskim bankrotom, proteklih dana formirana je Viber grupa navijača koji prikupljaju dobrovoljni prilog kako bi pokušali da pomognu klubu da nastavi takmičenje. Da li iza svega stoji Aleksandar Perišić koji je već odavno nameračio sportske terene kraj Peka ne može se potvrditi sa sigurnošću mada se on predstavlja kao sportski direktor, međutim u stvarnosti nema zvaničnu funkciju u klubu a ipak im je doveo četiri igrača iz Beograda?

Koliko su plaćeni ovi igrači niko ne zna kao i koliko je plaćen trener Zoran Zoka Janković, dojučerašnji Perišićev “pljuvač” odbornik “Grupe građana” opozicionar, i politički borac za bolje Kučevo? Nezvanično, trener Janković od FK “Zvižda” prima naknadu za trenerski posao od 50.000 dinara mesečno, uz to radi kao nastavnik fizičkog vaspitanja i obavlja plaćenu funkciju predsednika sindikata a verovatno ima nadoknadu i za razredno starešinstvo. Očigledno se Janković bori samo za svoj lični interes.

Kučevačkom čaršijom je kružila priča da je od izdavanja sportske hale Osnovne škole “Ugrin Branković” iz Kučeva na “crno” sebi kupio i otplatio stan u Beogradu, navodno, u međuvremenu je u istom gradu kupio još jedan stan na kredit a od novca koji zarađuje trenerskim poslom i naplatom putnih troškova sa prijavljene adrese u Beogradu iako živi u Kučevu, isplaćuje ratu kredita za drugi stan?

FK “Zvižd” nekada srpskoligaš, godinama stabilan član zonske lige “Dunav”, oduzimanjem šest bodova trenutno se nalazi u ulozi “fenjeraša” na začelju Braničevske okružne lige što je najgori plasaman od osnivanja kluba davne 1936. godine.

(Mile Sova)

PROČITAJ I

7 Komentari

  1. Bravo za tekst, svaka cast! Sve sportski radnici, a namestaju utakmice, Peca, Zoka, Pele, napolje kad ne znate! Beki, ko je tebe tu stavio.
    Koji vi sport promovisete? Treneru, je li ucis decu da namestaju? Ostavka.
    Kako Vas nije sramota?
    je li se namesta kod kosarkasica?

    1. Videli smo u nedelju kako se trener Zoka Janković bori za Zvižd Napredak Simićevo – Zvižd Kučevo 6:2. Ma bravo Zoko pojma nemaš!

      1. Leo u pravu ste.Bori se Zoko Janković za 12plata×50.000 tisuća a za fudbal veću neznalicu nisem video.Čovjek pojma nima.

  2. A ostavke? kako ih nije sramota da namestaju?
    Nastavniče – treneru, je li i decu ucite u Osnovnoj skoli da namestaju fudbal??
    a mozda ce i kosarkasice da nameste koju kad vec to tata radi?

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker