RAJ ZA PECAROŠE I GURMANE: Održane 58. Alaske večeri u Velikom Gradištu (FOTO)

Na centralnoj proslavi 58. Alaskih večeri, u nedelju 21. jula u gradskom parku, dodeljene su nagrade pobednicima svih takmičenja koja su održana u okviru manifestacije.

Foto: TOVG

U petak 19. jula su prvi startovali ribolovci do 16 godina starosti. Oni su demonstrirali svoje umeće u ulovu ribe na plovak.

Treće mesto sa ulovom od 880 grama osvojio je Dejanović Stefan, drugo mesto i ulovom od ukupno 930 grama pripao je Jovanović Jovanu i prvo mesto osvojio je Perić Bogdan sa ulovom težine čak 1105 grama.

U 12 časova na ušću Peka, u petak 19. jula, završio se lov na šarana koji je počeo u četvrtak tačno u podne. Neke ekipe bile su srećnije ruke.

Karp Tim ,,Dragiša“ iz Češljeve Bare osvojio je treće mesto, Karp Timu ,,Garevo“ iz Gareva pripalo je drugo mesto i Karp Tim ,,Trend“ iz Buljana se pokazao kao najuspešniji a oni su upecali i najvećeg šarana.

Foto: TOVG

U petak od 17 do 20 časova na gradskom keju, održao se Prvi kup veterana i seniora u pecanju na plovak.

Treće mesto pripalo je Ilić Željku sa ulovom od 335 grama, drugo mesto osvojio je Petrović Svetomir sa ulovom od 375 grama i šampion takmičenja bio je Novičić Radiša, sa ukupnim ulovom težine 935 grama.

Subotnje jutro počelo je burno, u 6 časova Alasi su u čamcima isplovili na Dunav i krenuli u nadmudrivanje sa rekom u lovu na soma. Ovo takmičenje odigravalo se nekoliko časova na Dunavu a ukupan ulov je bio 53 kilograma i 500 grama.

Gradišanski Alasi osim što su vredni oni su i humani i sav novac od prodaje ulova biće doniran u humanitarne svrhe.

Foto: TOVG

Treće mesto osvojio je tandem Nenad i Lazar Petrović a njihov ulov bio je 8 kilograma 550 grama, drugo mesto osvojili su Stanisavljević Nikola i Živković Dejan a oni su ulovili somovinu u ukupnoj težini od 13 kilograma 750 grama. Prvo mesto osvojio je tandem Milivoje i Filip Dokić sa ukupnom težinom ulova od 18 kilograma.

Centralni deo manifestacije, u subotu 20. jula bilo je takmičenje u pripremanju najbolje Riblje čorbe. Takmičenje je završeno u 17 časova, a žiri sastavljen od eminentnih poznavaoca ribljih specijaliteta – u sastavu Darko Tadić, Aleksandar Redić i predsednik žirija, Vesna Nikolić ocenjivao je ukus, izgled, boju, gustinu i zaljućenost čorbi.

Foto: TOVG

Treće mesto osvojio je Obradović Radiša iz Kusića, drugo mesto osvojio je Janković Jovica iz Majilovca a šampion u spravljanju riblje čorbe bio je Stanković Danijel iz Sirakova.

Estradna umetnica Ilda Šaulić je nakon dodele nagrada održala veliki koncert u prepunom gradskom parku.

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker