OPET PREVARILI I RODITELJE I DECU: Golubački opštinari zakinuli pomoć majkama i socijalno ugroženim porodicama

Skupština opštine Golubac je na svojoj predzadnjoj sednici donela rebalans budžeta, po kome je Centru za socijalnu pomoć opština Golubac i Veliko Gradište uskratila sredstva za oko 1.300.000 dinara.

Ilustracija

Kako saznaje Mile Sova, ova sredstva su bila namenjena za kupovinu udžbenika deci iz socijalno ugroženih porodica, kao i za isplatu pomoći majkama sa troje i više dece. Sve ovo nebi bilo toliko strašno da u Golupcu ne postoji orkestrirano otimanje narodnog budžetskog novca.

Najnoviji primer za ovu tvrdnju je promašeni projekat rekonstrukcije prostorija “INFO CENTRA” u zgradi bioskopa u Golupcu.

Naime, početkom septembra dovedeni su majstori i radovi su počeli. Početkom oktobra pojavio se niodkuda Radiša Bogdanović, u varoši poznat kao Rade Kurta. Inače, lice sa stalnim zaposlenjem u Golubačkoj tvđavi, a sa stalnim boravkom u Turističkoj organizaciji. Tu je inače predsednik upravnog odbora.

Pojavom niodkuda, Kurta je doneo projekat i naredio rušenje tek spuštenog plafona, jer nije urađen po projektu. Inače plafon je bio urađen u celosti, porušen je i time prouzrokovano novo ulaganje i sa time i dodatna potrošnja novca. Nije problem samo plafon, već i strujne, vodovodne i kanalizacione instalacije.

Po saznanjima Mileta Sove celu ovu ujdurmu je izazvao Aleksandar Đukić, predsednik skupštine opštine Golubac, koji je doveo majstore i dao im nalog za početak radova bez prethodno dobijenog projekta. ù

Ali, tako se troše budžetski novci i muka socijalno ugroženih porodica. Tako se fućka crkavica mnogočlanih porodica.

(Mile Sova)

PROČITAJ I

5 Komentari

  1. Glasali su za lopove. Golupčani su glup i ograničen kukavički narod pa zato ih Mijović nateže i pravi još veće budale od njih.

  2. Mijović je okupator iz Crne Gore. Sve što Crnogorcima nije valjalo poslali su kod nas. Nisu mu ništa bolji ni kolonisti iz Crne Gore, Bosne, sa Kosova i Hrvatske, Vučić, Vulin, Martinović, Orlić, Šešelj, Vučević, Mali, Šapić, Rističević, Dačić, Portfirije, Mihajlovićka, Stefanović,… Spisak kolonista po ministarstvima i državnim agencijama je ogroman. Isti ti su nas poveli kroz razne ratove, stvarali mržnju prema drugim narodima i već 30 godina uništavaju našu prelepu Srbiju. Pogledajte samo u našem regionu, jedan da bude poreklom iz bivših republika on je odmah na visokoj funkciji. Mijović u Gradištu, Šobot u Gradištu, Nedimović u Petrovcu, Milogorac u Kučevu a i gradonačelnik Bora je Mikelić iz Bosne. Lepo smo ih primili u Srbiji, mnogima od njih dozvolili da kupe diplome, dali im posao, skućili ih i isti ti nas sada uništavaju.

    1. To je prokletstvo ovog naroda. Sve je tudje bolje samo naše ne valja. Stidimo se našeg jezika, pisma, običaja, sramota je reći da si sa sela… Imali smo u Golupcu predsednika Opštine koji je tu rodjen i čiji su koreni u Golupcu ali nam nije valjao. Izdao ga je prvi komšija i dobar prijatelj. Doveli su najgori ološ na vlast koji je Golupcu i narodu naneo ogromnu štetu.

      1. Jeste Mile, Pajkić je bio sušta suprotnost Mijoviću. Izdao ga je Bata Ćira, koji je sa svojim odbornicima prišao Mijoviću i omogućio mu da postane predsednik opštine. Kasnije, kada je ojačao, Mijović ga je odbacio kao iskorišćen kondom, jer mu nije mogao verovati. Ko izda jednom, izdaće i drugi put.

  3. Bata Ćira kako je radio tako je i prošao. A tek kako će ovi proći ne dao Bog nikome. Gledaće Mijović kako mu se raspada imperija stečena pljačkom. Koga stignu sirotinjske suze taj se živ raspada. Živi bili pa dočekali i videli.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker