UHAPŠENA DVA PRLJAVA POLICAJCA: Izigravali saobraćajce, pa zaustavljali gastarbajtere i uzimali im novac

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušana su dva policajca iz PS Surčin Aleksandar N. (30) i PS Rakovica Stefan N. (30), zbog sumnje da su 18. avgusta izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

Foto: Shutterstock

Sumnja se da su oni između 2 i 3 sata posle ponoći, lažno se predstavljajući da su pripadnici saobraćajne policije, na obilaznici autoputa Beograd – Niš od trojice gastarbajtera koji su upravljali motornim vozilima austrijskih, nemačkih i engleskih registarskih oznaka uzeli novac u ukupnom iznosu od 210 evra i dva tableta, kako im, navodno, ne bi pisali prekršajne prijave, saopšteno je iz tog tužilaštva.

U sva tri slučaja osumnjičeni su koristili putničko motorno vozilo marke “BMW” na kojem su zamenili registarske oznake, te su izvršili preticanje i zaustavljanje sa upaljenom svetlosnom signalizacijom – led rotacijom i primenili policijsko ovlašćenje provera i utvrđivanje identiteta.

U trenutku izvršenja krivičnog dela Aleksandar N. je bio na bolovanju, a Stefan N. nije bio radno angažovan. Osumnjičeni su na saslušanju negirali izvršenje krivičnog dela.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker