KAO U HOROR FILMOVIMA: Pogledajte kako izgleda požarevačko porodilište od kojeg trudnice zaziru (FOTO)

Samo delimičan pogled na Ginekološko-akušersko odeljenje Opšte bolnice Požarevac izaziva mučninu i nevericu. Iako je nova bolnica u ovom gradu završena i kompletno opremljena, niko ne zna datum svečanog otvaranja, koje je već više puta odlagano “iz tehničkih razloga”, a porodilište, od kojeg trudnice beže, nestrpljivo čeka preseljenje.

Screenshot/X

Društvenim mrežama proteklih dana kruže fotografije požarevačkog porodilišta, koje se, sudeći po ovim slikama, doslovno raspada.

“Požarevac, poseta porodilištu, 2024. godina, nije set za snimanje horora”, piše na nalogu, na kojem su objavljene fotografije krajnje neuslovnog odeljenja za boravak trudnica, porodilja i beba.

Mračan hodnik oronulih zidova i podova, u podrumu bolnice, vodi do porodilišta, dok nad glavom “vise” cevi sa kojih kaplje voda na stare, izlomljene pločice, a na ulazu u odeljenje stoji okačeno upozorenje: “Oprez, nizak plafon! Opasnost od udara glavom”. Želudac se okreće na samu pomisao da bi u ove prostorije mogla da zakorači i jedna pacijentkinja, a još manje da na svet donese novi život u ovakvim uslovima.

Takođe, uviđajni zaposleni, u ovoj zdravstvenoj ustanovi, nalepili su na jedan od oronulih zidova, u hodniku porodilišta, čak i molbu, na kojoj jasno piše: “Molimo rodbinu i prijatelje porodilja da ne pišu po zidovima i stolariji”, koja je, primećujemo, ionako dotrajala.

Reakcije užasnutih građana na prizore ruinirane bolnice danima ne prestaju da se ređaju.

Postoji novi deo bolnice, navode pacijenti, ali sve ambulante, kao i porodilište, nalaze se u starom, oronulom.

“Kad god posetim bolnicu, uđem u novi deo, odem na prijem i uvek završim u ambulantama u starom”, pišu pacijenti.

“Tunel ka neurologiji je najkritičniji. Imali smo koleginicu, koja je noću kolima dolazila od neurologije do prijema, jer je bilo strah da prolazi kroz tunel”, piše u komentarima.

Nakon brojnih reakcija građana, odlučili smo da se i sami uverimo u izgled porodilišta, a slika koju smo tamo zatekli identična je onoj, na koju se Požarevčani bezuspešno žale.

– Otvaranje nove bolnice je odloženo iz nama nepoznatih razloga. Zgrada je gotova, kompletno je opremljena, ali sad je sve stalo. U stari deo zgrade, gde je i porodilište, ništa se ne ulaže, a tamo i dalje primamo pacijente – , kaže lekar u ovoj ustanovi, koji je zamolio da ostane anoniman.

Međutim, direktor Opšte bolnice Požarevac, dr Draško Dačić, smatra da porodilište izgleda „pristojno“, a otvaranje nove zgrade najavljuje za kraj godine, „samo da stignu natkasne i dozvola za rad“.

„Porodilište je u staroj zgradi, ali je u pristojnom izdanju. Planira se svakako rekonstrukcija starog dela i selidba svih odeljenja, pa i porodilišta, koje nam je prioritet. Nova bolnica je završena, ali još nije otvorena iz tehničkih razloga. Čekamo komisiju za tehnički prijem, ali i upotrebnu dozvolu, kao i opremanje nekih sitnica, recimo natkasni u sobama i tome slično. Očekujemo otvaranje nove bolnice do kraja godine“, kaže doktor Dačić i dodaje da je projekat rekonstrukcije za staru bolnicu još u izradi.

On naglašava da je u požarevačkom porodilištu iz godine u godinu sve manje beba, ali zbog depopulacije, nikako zbog uslova i stanja u kojem se bolnica nalazi.

(Tpknews.com/Nova.rs)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker