PO NALOGU CRNOGORSKOG ŠEFA: Nestvarna obećanja dovela kučevačku privredu do kolapsa

Nestvarna obećanja predhodnog predsednika opštine Kučevo dr Ivana Rajčića i sadašnjeg predsednika Nenada Mikića o ekonomskom procvatu opštine dovela su kučevačku privredu do kolapsa a opština je paralisana sistemskom korupcijom.

Foto: M.V.

Potrošen je popriličan novac za podsticaje u okviru realizacije lokalnog ekonomskog razvoja a rezultati su ravni nuli. Jedini koji su profitirali u tome su Zanatsko trgovinska radnja Pekara MD sa 50.000 evra i kompanija Brista doo sa 60.000 evra. Naravno, dobro upućeni kažu da su od ovog novca deo kolača uzeli i dr Ivan Rajčić, Nenad Mikič i njihov crnogorski šef Aleksandar Perišić koga je vlasnica Pekare MD pored takozvanog davanja procenta morala da vodi i u Monte Karlo.

Da su ove sumnje možda i tačne potvrđuje činjenica da i posle tri godine od dodele subvencija kompanija Brista doo još uvek nije započela realizaciju projekta izgradnje TNG stanice u Rabrovu a Pekara MD je samo delimično ispunila obaveze iz ugovora.

Jedan od članova opštinskog veća koji je zatražio da ostane anoniman, potvrdio je za TPKNEWS da su članovi opštinskog veća po nalogu tadašnjeg predsednika dr Ivana Rajčića odnosno nalogu njegovog crnogorskog šefa Aleksandra Perišića, prihvatili izveštaje za oba projekta i proglasili kao realizovane čime su stavili tačku na njih. Navodno, bilo je otpora od pojedinih ćlanova komisije zaduženih za nadgledanje trošenja opštinskog novca ali je izveštaj odobren i sa njihove strane jer su strahovali od gubitka radnog mesta.

Na insistiranje sadašnjeg predsednika opštine otvoreno je odeljenje šumarskih tehničara u srednjoj stručnoj školi u Kučevu. Zbog uskraćivanja sirovine od strane JP “Srbijašume” prerađivači drveta u ovoj opštini su svedeni na minimum pa se postavlja pitanje da li će ova škola ponovo školovati profilr radnika koji neće imati gde da se zaposli kao što je slučaj sa kuvarima i turističkim tehničarima.

Jedino čime mogu da se pohvale u ovoj opštini je punionica mineralne vode “Rosa” koja je iz četvrtog pokušaja i posle nekoliko otvaranja konačno našla pravog vlasnika. Kako ne bi i našla pravog vlasnika kada se Crnogorac Aleksandar Perišić hvali kod svojih potčinjenih iz opštinske uprave da je predhodni stvarni vlasnik bio Andrej Vučić, brat aktuelnog predsednika države i da je sam predsednik države posredovao u prodaji punionice. Zvanično u punionici “Rosa” je zabranjeno političko delovanje međutim polovina radnika je zaposlena na preporuku sadašnje naprednjačke vlasti a sve se odvija na relaciji direktora punionice u Neresnici i predsednika Skupštine opštine Kučevo.

Krenula je sezona godišnjih odmora, javlja se koliko toliko nova šansa da mesto oživi, na godišnje odmore dolaze naši državljani iz inostranstva koji su najveći investori i dobročinitelji opštine Kučevo, jer upravo oni ogromnim donacijama pomažu našim građanima da prežive pljačkašku politiku SNS-a.

Tako će biti do septembra a posle će opet doći do izražaja sva beda i jad naprednjačke vlasti koja je uništila sve što se može uništiti.

(Tpknews.com/I.M.S.)

PROČITAJ I

3 Komentari

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker