PLJUŠTE KAZNE, PUNI SE BUDŽET! Za dve nedelje kažnjena 253 vozača električnih trotineta

Saobraćajna policija je tokom prve dve nedelje kontrole električnih trotineta sankcionisala 253 prekršaja njihovih vozača, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Foto: Ilustracija

Najviše kažnjenih, 103, je zbog neposedovanja identifikacione nalepnice koju za te trotinete Agencija za bezbednost saobraćaja prodaje preko Auto-moto saveza Srbije.

Zbog nekorišćenja zaštitne biciklističke kacige sankcionisano je 99 trotinetaša, a zbog nenošenja svetloodbojnog prsluka kada voze kolovozom 32 vozača tih lakih električnih vozila.

Najveći broj prekršaja bio je na teritoriji Policijske uprave za Grad Beograd – 89, u Novom Sadu 34, a u Nišu 20 prekršaja.

Od 16. juna ove godine u saobraćaju mogu učestvovati samo električni trotineti koji imaju identifikacionu nalepnicu koju izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja, a njihovi vozači moraju koristiti kacigu i svetloodbojni prsluk.

Zbog tog novog propisa kojeg kritikuju udruženja građana, trotinete ne koristi većina od 250.000 vlasnika koliko se računa da ih je u Srbiji, koji su ta gradska ekonomična vozila poslednjih godina kupili mahom individulanim uvozom od firmi u Kini.

(Tpknews.com/Beta)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker