PEDALALI ZAJEDNO: Ministar Memić i Milić otvorili biciklističke staze kod Velikog Gradišta, pa se provozali njima (FOTO)

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, otvorio je dve biciklističke staze dužine skoro 18 kilometara, na relaciji Vračev Gaj-Veliko Gradište, čija je vrednost 456 miliona dinara.

Foto: RINA

Prva staza povezuje Vračev Gaj i Staru Palanku, dok druga spaja tvrđavu Ram i Srebrno jezero kod Velikog Gradišta.

– Ove staze nalaze se na panevropskom putu EuroVelo 6 i EuroVelo 13. Do kraja avgusta otvorićemo i treću biciklističku stazu od Velikog Gradišta do Vinaca. Vrednost prvog dela ovog projekta je 380, a drugog 170 miliona dinara sa PDV. Sve ove projekte u Gornjem i Donjem Podunavlju smo najavili pre godinu i po dana, o čemu je govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić – , rekao je ministar Memić i izrazio očekivanje da će marina u Velikom Gradištu biti završena do kraja tekuće godine.

Ministar Memić je istakao da je ukupna vrednost projekata u Podunavlju oko milijardu i po dinara i najavio je da će izgradnja marine u Golupcu početi za mesec dana.

Foto: RINA

– Sredinom 2026. godine uradićemo projekte ostvorenih bazena u Kladovu i u blizini marine na Srebrnom jezeru. Nakon završetka brze saobraćajnice Požarevac-Golubac 2026. godine, imaćemo jednu od najlepših destinacija na Dunavu koju će posećivati veliki broj domaćih i stranih turista, što i jeste bio cilj – , rekao je ministar Memić za agenciju RINA.

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, rekao je da je reč o velikim projektima koji su veoma značajni za ovu lokalnu samoupravu.

– Kako vreme odmiče, naša opština se profiliše u dobru turističku destinaciju. Ova biciklistička staza je veoma značajna i nju, kao što vidite, već koristi veliki broj biciklista. Napravljen je pun pogodak. Kada budemo završili stazu do Golupca, imaćemo rutu od Bele Crkve, zatim biciklisti Dunav prelaze skelom i svraćaju do Ramske tvrđave i Srebrnog jezera, a odatle nastavljaju dalje ka Golupcu. Na teritoriji naše opštine i u blizini nalazi se više zanimljivih lokaliteta – , naveo je predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić.

Foto: RINA

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, državni sekretar, Uroš Kandić i predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, nakon otvaranja ove staze vozili su bicikle od Ramske tvrđave do Srebrnog jezera, zajedno sa drugim biciklistima.

(Tpknews.com/RINA)

PROČITAJ I

2 Komentari

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker