PAVLOVIĆU 3,5 MILIONA EVRA: Selaković i Glišić o infrastrukturnim projektima u oblasti kulture u Požarevcu

Ministar kulture Nikola Selaković sastao se sa ministrom za javna ulaganja Darkom Glišićem i gradonačelnikom Požarevca Sašom Pavlovićem sa kojim je razgovarao o aktuelnim projektima u oblasti kulture i o planovima za infrastrukturna ulaganja u narednom periodu.

Foto: Promo

Ministri su na sastanku u Vladi Republike Srbije poseban osvrt stavili na temu početka realizacije, izgradnje i rekonstrukcije Galerije Milena Pavlović-Barili u Požarevcu, infrastrukturnog projekta za koji su sredstva obezbeđena zajmom Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije.

Sagovornici su na sastanku u prisustvu gradonačelnika Požarevca Saše Pavlovića ukazali na značaj ovog projekta procenjene vrednosti 3,5 miliona evra kako za Požarevac, tako i za celu srpsku kulturu.

U razgovoru o budućim infrastrukturnim projektima u oblasti kulture, dvojica ministara su izrazila uverenje da će aktuelni i planirani kapitalni infrastrukturni projekti u kulturi uspešno biti realizovani i zaključili da su prioritet investicije predviđene programom “Skok u budućnost” u okviru priprema naše zemlje za prestižnu manifestaciju EKSPO 2027.

(Tpknews.com/I.M.S.)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker