OBRT U SLUČAJU MALE DANKE: Osumnjičeni Srđan Janković negirao da je učestvovao u ubistvu devojčice

Srđan Janković, jedan od dvojice osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić u Banjskom polju, na današnjem saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru potvrdio je da je kobnog dana bio u tom selu u okolini Bora, kao i da je drugi osumnjičeni, njegov kolega iz JKP “Vodovod” Dejan Dragijević, takođe bio sa njim.

Foto: Screenshot

Međutim, prema rečima našeg dobro obaveštenog izvora iz tužilaštva, Janković je negirao da je video Danku Ilić, a zatim i da je udario službenim automobilom.

– Osumnjičeni Janković je potvrdio da je kritičnog dana bio u Banjskom polju, objasnio je da je bio na radnom zadatku sa kolegom Dejanom Dragijević i kojim su se putem kretali. Međutim, negirao da je video devojčicu Danku Ilić, kao i to da je udario službenim automobilom JKP Vodovod kojim je, kako je i sam rekao, upravljao. Nakon toga negirao je i krivično delo koje mu se stavlja na teret – , kazao je naš izvor upoznat sa slučajem.

Janković i Dejan Dragijević su osumnjičeni da su u Banjskom polju službenim vozilom udarili Danku Ilić, da su devojčicu bez svesti ubacili u automobil i telo odvezli na obližnju deponiju. Kako je ranije zvanično saopšteno, sumnja se da se devojčica u jednom trenutku probudila u automobilu, a da su je oni ugušili i telo odneli na smetlište. Nekoliko dana nakon zločina se Dragijević, kako se veruje, vratio do deponije i uz pomoć brata Dalibora i oca Radoslava premestio telo na drugu lokaciju, koja je do danas nepoznata.

U međuvuremenu su privedeni i Dalibor i Radoslav, ali je u prostorijama policijske stanice Dalibor preminuo od posledica povreda koji je zadobio nakon brutalnog prebijanja, dok je njegov otac Radoslav nedavno pušten iz pritvora jer više nije bilo osnova za njegovo zadržavanje.

(Tpknews.com/I.M.S.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker