“MAJSTOR ZA KREČENJE”: Novine ispod miške i karta u jednom pravcu, Kučevo-Prijepolje

Čestitke “majstoru za krečenje”! Svakim danom u svakom pogledu sve više napreduje. Ovoga puta predmet pažnje i interesovanja je usmereno ka voznom parku “majstora” koji se svake godine uvećava.

Foto: Privatna arhiva

Ooo,”majstore” kako je lepo kada sebe častiš jednom “malom” mečkicom čija je vrednost preko 100.000 evra. I treba “majstore” jer te svi znaju kao poštenog, uglednog građanina i privrednika koji na “pošten” način primenjujući zakonske propise i obaveze ostvaruje prihode. Jednom rečju postao si “savršen”.

Krečenje stanova, kuća i objekta tebe baš nešto i ne zanima jer tvoj prioritet “majstore” a i uža specijalnost su “krečenje” opštinskog budžeta. Ispekao si zanat do savršenstva, ne podležeš “majstore” krivičnoj odgovornosti jer nigde i ništa ne potpisuješ. Umesto tebe, kako ti to kažeš, potpisuju tvoji indijanci iz opštinske uprave, i ako treba neko da odgovara zbog zloupotrebe neka odgovara onaj ko je potpisao, a ti si uvek bio i ostao “čist”. Od jednog običnog šegrta koji je bacao trupce u Šiku i nosio gajbe u Zviždu, brzo si napredovao do zvanja “majstora”.

Pošto “majstori” vole da šire delokrug rada posla i ti si to “majstore” isto uradio pa si zajedno sa kumom “krečio” po pasošima, lovačkom oružju, zapošljavanju…i sve to “krečenje” ima svoju cenu ali ne šegrtsku već majstorsku.

Sedeći svakodnevno zavaljen na terasi objekta u Kučevu čiji si ti nekada “majstore” bio vlasnik pa ti je po uputstvu krimi advokata firma otišla u stečaj kako bi izbegao plaćanje sudskih troškova i izgubljene sudske sporove jer si mnoge ljude prevario.

I onda se “nenadano” pojavi tvoj kum (imaš više kumova nego što ih je imao Tito) saznavši da imaš probleme finansijske prirode, sažalio se te ti je iz državne kase uplatio protivzakonito više desetine hiljada evra subvencije kako bi te izvukao iz bule “majstore”, bez obzira na to što u zakonu piše da firme koje su u stečaju nemaju pravo na subvencije.

S obzirom da kruže razne priče o novom nazivu firme, mogao bi da nam kažeš “majstore” koji je tačno naziv nove firme. Da li se ona sada zove: “hotelski orkestar” ili hotel “Slobodan Obrenovac” ili hotel “Perinski”?I

Samo da znaš “majstore” da se svi pitaju zašto nisi kao po običaju za novog vlasnika hotela postavio nekog od članova porodice (već su bili svi po jednom pa bi mogao da zavrtiš i drugi krug), mogao si i kumove, izbeglice ili partijske poslušnike da pstaviš.

Sećaš li se kako si se nekada hvalio da si se i ti bavio nekim sportom. Sada “majstore” najviše voliš da gledaš atletiku i to disciplinu “štafetno trčanje” posebno onaj detalj dok traje trka a to je, “primopredaja štafetne palice” kada se predaje iz ruke u ruku.

“Majstore” počeo si i ti isti sistem “primopredaje štafetne palice” da primenjuješ kada ti dođu sportske ekipe na pripreme. Razlika je u tome što se tebi umesto “štafetne palice” iz njihovih ruku u tvoje ruke vrši primopredaja novca, jer je plaćanje preko računa “prevaziđeno”,”zastarelo” a i ostavlja trag.

Samo nastavi tako “majstore”, sedi i uživaj na terasi hotela “nepoznatog” vlasnika sa tvojim poltronima i podsmevaj se ljudima. Komentari su u tvom stilu “majstore”, gledajte kako prolaze ove moje ovce za šišanje, gledajte ove “seljobere”, gledajte ove “šešire”. I sve će to da traje dok ljudi koje nazivaš pogrdnim imenima ne shvate da si ti jedan prevarant, kukavica, policijska pevačica i saradnik. Jednostavnije rečeno ti si niko i ništa.

Možda i dođe neko da proveri poreklo “tvoje” imovine i “resetuju te na nulu”, stave ti novine ispod miške koje si i imao kada si došao u Kučevo, kupe ti kartu u jednom pravcu (Kučevo-Prijepolje) isprate te u “suzama” i “tužni” “nadajući” se da češ se jednoga dana “majstore” možda i vratiti, najverovatnije “LIMBURGA” meseca.

(Mile Sova)

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. Kad padnu SPS i SNS sa vlasti mislim da će kučevljani da naprave red za g*ženje ćelavca sa slike Ne bih bio u njegovoj koži!

    1. Neće, Leo! Sredinom osamdesetih godina, živeo sam tri godine u Kučevu i upoznao sam Kučevljane. Nemaju oni hrabrosti za to. Ako neko bude ostau protiv ovog ćelavog, to će biti okolna vlaška sela. Posebno tipujem Neresnicu i Duboku. Naravno, ako i tamo ne žive samo starci, a mladi su u inostranstvu.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker