NISAM UBILA MUŽA, SVE SAM SLAGALA! Počelo suđenje ženi i deci za ubistvo u Vlaškom Dolu

U Višem sudu u Požarevcu počelo je suđenje Ljiljani Andrejić (57), njenoj ćerki Aniti (32) i sinu Marku (31) koji se terete da su u septembru prošle godine zverski ubili bivšeg supruga, odnosno oca Stevana Andrejića (56) u Vlaškom Dolu kod Žabara.

Foto: G. S./Privatna arhiva

Kako smo ranije pisali, u decembru 2023. Više javno tužilaštvo u Požarevcu podiglo je optužnicu protiv okrivljenih, a nakon toga usledila je potvrda optužnice od strane nadležnog suda, da bi potom Apelacioni sud u Kragujevcu takođe, potvrdio te spise predmeta.

Na pripremnom ročištu koje je nedavno održano okrivljena Ljiljana koja je inače, ranije priznala svirepi zločin i opisala šta je uradila bivšem dugogodišnjem partneru, a zatim i pokazala inspektorima gde je sakrila njegovo telo, sada je negirala krivicu.

– Nisam kriva, sve što sam pre rekla nije istina – rekla je okrivljena Ljiljana između ostalog na pripremnom ročištu, dok su se njena deca branila ćutanjem, kao i u istrazi.

Ljiljana Andrejić kada je priznala krvavi zločin između ostalog navela je da je imala saučesnike i da su to niko drugi nego njihova deca. Tada je detaljno opisala kako su joj pomogla nakon ubistva. Priznala im je da je ubila njihovog oca, a oni su joj pomogli da premesti telo dalje od kuće, kao i da na profesionalan način kao prave ubice očiste sve tragove nakon zločina.

Ročište je nakon toga odloženo kako bi se okrivljeni upoznali sa novim dokaznim materijalima.

– Suđenje je potom zakazano za početak jula gde se očekuje da se nastavi pripremno ročište za krivično delo teško ubistvo, gde okrivljenoj Ljiljani preti doživotna robija – navodi naš dobro obavešten izvor iz Višeg suda u Požarevcu.

Kako smo ranije pisali, zločin se dogodio u noći između 4. i 5. septembra 2023., a stravičano ubistvo otkrio je Stevanov rođak koji je primetio da se njegova deca čudno ponašaju. Sumnja se da se Ljiljana prvo žestoko posvađala sa bivšim suprugom, a potom je sačekala da on zaspi kako bi ga ubila. Zatim je usledio pakleni plan gde se Stevanovog tela rešila uz pomoć dece.

– Ubistvu je navodno prethodila svađa oko kuće, a kada je Stevan legao da spava, Ljiljana je odlučila da ga ubije. Naime, ispostavilo se da su majka i deca Stevanovo telo posle ubistva isekli na delove, stavili u džak i odneli u šumu u okolini Kučeva, udaljenu 60 kilometara od njihove kuće. Da bi prikrili tragove zločina, oni su spalili deo dokaza. Krevet na kom je Stevan ubijen – podseća naš izvor.

Inače okrivljeni Marko Andrejić nakon zločina je pobegao u Austriju, ali je uhapšen krajem septembra kada je pokušao da uđe u Republiku Srbiju iz Mađarske, dok su njegova majka i sestra sve vreme bile u Srbiji i pravile se da se ništa nije dogodilo.

(Tpknews.com/Kurir)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker