NI TRAGA NI GLASA OD POSLANIKA: Gde je i šta radi bivši presednik opštine Kučevo dr Ivan Rajčić?

Javnost je obaveštena da je Rajčić posle decembarskih izbora ušao u Skupštini Srbije i zauzeo mesto poslanika Srpske napredne stranke, od tada mu se gubi svaki trag. Doduše povremeno se pojavljuje na svečanostima u organizaciji Skupštine opštine Kučevo ali u Skupštini Srbije od njega nema ni traga ni glasa.

Dr Ivan Rajičić, bivši predsednik opštine Kučevo, a sada narodni poslanik

Rajčić je za devet meseci u skupštinskoj klupi, samo dva puta uhvaćen kadrom kamere i to pri konstituisanju Republičkog parlamenta i na narednoj sednici. Jednom je čačkao nos a drugi put je pohotno gledao u jednu narodnu poslanicu.

Mnogi su očekivali da će kučevački lekar prozboriti neku reč za Skupštinskom govornicom i reći Vučiću koliko se teško živi u ovoj opštini međutim to njega ne dotiče. Kao što reče jedan njegov sugrađanin, bio je „Tuta Muta u Kučevu isti takav je i u Beogradu, opanak je opanak ma gde god bio“. Ostaće upamćen u istoriji Kučeva po katastrofalnom vođenju opštine, rasprodaji opštinske imovine, zaduživanju iste, ljubavnim aferama i raznim nadimcima od kojih su najznačajniji „mafijaški predsednik“, „Ivan Hotelski“, predsednik „Hotelskog orkestra“, „Pijandura“ ali i po tome što je podigao cenu rekonstrukcije Doma zdravlja sa 1 milion i 100 hiljada evra na skoro 2,5 miliona evra. Za kanalizaciju je potrošio 11 miliona evra a do danas građani Kučeva još uvek nisu saznali koliko je metara kanalizacione mreže postavljeno niti koliko je ta kanalizacija koštala po jednom metru?

Dobro upućeni izvori tvrde da je prihvatanje napumpanih cena projekata koje su mahom izvodile firme bliske vlasti i preporučilo Rajčića kod vrha Srpske napredne stranke. Posebno se isticao zapošljavanjem ogromnog broja stranačkih aktivista i odbornika lokalnog parlamenta. U Domu kulture u jednom trenutku bilo je zaposleno 114 radnika a ukupan broj fiktivno zaposlenih u ostalim opštinskim institucijama bilo je preko 300 ugovoraca.

Epilog Rajčićeve vladavine je vidljiv na svakom koraku, po siromaštvu i bedi koja svuda vlada. Ne tako davna Rajčićeva izjava da je Kučevo ekonomski tigar u regionu po prosečnoj plati koja se mukotrpno zarađuje u susednoj opštini Majdanpek, da nikada nije bilo toliko novca u opštinskoj kasi a rasprodao je celokupnu imovinu opštine i još je dodatno zadužio pokazuju njegovu nezrelost i nestručnost za upravljanjem opštinom a sada svojim glasom odlučuje o sudbini Srbije.

Roditelji su nam uvek govorili da varoš i selo ne čine zgrade i kuće nego ljudi. Očito da Rajčić i ostali pored njega nisu shvatili lekciju roditelja, oni misle da su bitni samo oni i njihovi partijski sledbenici. Varoš Kučevo i okolna sela pod vlašću Srpske napredne stranke su potpuno devastirana, industrije gotovo da i nema, škole su pred gašenjem, malobrojni preostali sportski klubovi i kulturno-umetnička društva pred raspadom jedino još rade opštinske institucije u punom kapcitetu a u njima još nisu zaposleni samo „Kurta i Murta“ a niko se od njih ne pita gde će ti radnici kad opština izgubi status opštine.

Odlaze ljudi iz ove opštine kad god imaju priliku, gde god im se ukaže mesto na kojem će moći ostvariti život kakav žele, što dalje od Rajčića i ostale naprednjačke kamarile.

(Mile Sova)

PROČITAJ I

2 Komentari

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker