U SRBIJI NEMA PRAVDE: Bahati beogradski taksista pregazio Vukašina iz Žagubice, pa pobegao u inostranstvo

Dejana Tomić, majka mladića koji je nastradao 13. marta 2022. godine, oko jedan sat posle ponoći, na Brankovom mostu u Beogradu kada je pokušao da zaustavi taksi, u ispovesti za “Alo!” ispričala je da je vozač posle toga pobegao u inostranstvo.

Foto: Alo/Foto: privatna arhiva

Vukašin je sa majkom Dejanom došao u Beograd iz Žagubice. Zaposlio se i brzo je napredovao, a pre nesreće su živeli zajedno oko 10 godina u naselju Braća Jerković. Imao je devojku koju je kratko vreme pre tragedije verio i koju je želeo da oženi. Uoči kobne nesreće, 12. marta 2022, imao je slobodan dan i otišao je u grad da podigne naočare i produži dozvolu. Poslednji put se čuo sa majkom oko 17:30 sati, kada joj je rekao da će ići kod druga Petra, a posle toga na splav na jednu svirku. Dejana kaže da ga je zvala oko ponoći, ali da se nije javljao.

– Tada mu je zvonio telefon, a kada sam ga pozvala drugi put, 13. marta, oko jedan ujutru, bio je nedostupan. Nisam se zabrinula jer je bio dobro dete. Uvek bi poslao kratku poruku: „Majka, dolazim taksijem“, „Čekam autobus 18“ ili „Izvuci ključ“, „Spavaću kod druga“. Ujutru mi je njegova devojka poslala poruku: „Mama, on spava“. U šali me je zvala mama jer je on želeo da se oženi njom. Nisam razumela njenu poruku, a kasnije mi je rekla da je u jutarnjem programu na televiziji videla vest da je V. T. (26) nastradao kao pešak na Brankovom mostu. Ja sam tek oko 16 sati saznala šta se desilo kada sam otišla u stanicu policije „29. novembar“ – kaže majka, koja se skoro dve i po godine bori da sazna kako joj je sin nastradao.

– Tužilac Dalibor Đorđević iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva me nikada nije primio kao majku niti mi je izjavio saučešće. Nije naredio obdukciju niti je pročitao opis istorije bolesti. Da je to pročitao, video bi da je dvaput reanimiran i ne bi me pitao: „Šta vam je dete reklo?“. Njegovo srce je prestalo da radi od zadobijenih povreda opasnih po život za koje je vozač kriv, ali ne može da se tereti za smrt jer tužilac nije naredio obdukciju – ogorčeno kaže majka.

– Dr Milenko Bogdanović je napisao da je Vukašinova smrt nastupila oko dva meseca posle nesreće. Prema njegovom izveštaju, do naknadnog pogoršanja stanja došlo je 5. maja 2022. kada je ustanovljena pojava crne stolice i dijagnostikovan čir na dvanaestopalačnom crevu koji može, ali ne mora biti u vezi s traumom. Naveo je da je posle toga došlo do progresivnog pogoršanja njegovog stanja i da nije urađena sudsko-medicinska obdukcija, kojom bi bio precizno utvrđen uzrok smrti. Po njemu proizilazi da se smrt ne može dovesti u sigurnu uzročno-posledičnu vezu s udesom, ali da se ne može ni isključiti, s obzirom na kontinuitet Vukašinovog teškog stanja – navodi majka i dodaje da je Vukašin posle udarca ostao na asfaltu u besvesnom stanju.

– Vozač je izjavio da je Vukašin davao znake života kada mu je prišao. Hitna pomoć ga je reanimirala i prevezla u Urgentni centar, gde su ponovo pokušali da ga ožive. Zbog povređene glavne aorte i izliva krvi u srčanu maramicu hitno je operisan. Doktori su mi rekli da je u komi i da očekujem najgore, ali to nisam prihvatila. Bio je od 13. marta do 19. aprila 2022. u komi na Urgentnom. Oči je otvorio 22. marta, na Mladence… Bila sam dvaput pre toga kod njega, držala sam ga za ruku. Govorila sam mu: „Naspavaj se, sine, a onda se, molim te, probudi!“… Pojavila mu se suza dok sam ga dodirivala po glavi – kroz plač priča majka.

– Prebačen je 19. aprila u KBC Zemun. Čekala sam ga ispred bolnice i pustili su me da ostanem s njim koliko hoću jer je bio uznemiren na prijemu. Rekla sam mu: „Vuki, stegni me za ruku ako znaš da sam ja tvoja majka.“ I on me je stegao. Kada sam mu rekla: „Pozdravila te Anđela“, njegova verenica, on mi je raširio prste na ruci, ukrstio svoje prste i stegao mi šaku… Mazila sam ga, kvasila mu usta… U jednom trenutku mi je uhvatio ruku i stavio je na njegov levi kuk. Podizao je čaršav i pokušavao je nešto da mi kaže. Rekla sam mu da ćemo ići na rehabilitaciju, da će sve biti dobro, a on je nakrivio obraz u osmeh. Tada sam ga videla poslednji put… – priseća se majka dok joj suze nezadrživo naviru.

(Tpknews.com/”Alo!“)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker