NAPREDUJE GRADNJA MARINE U VELIKOM GRADIŠTU: Vlasnici budućeg gej hotela obišli radove (FOTO)

Izgradnja marine za potrebe gej hotela koji će se graditi u turističkom naselju Beli Bagrem na Srebrnom jezeru na lokaciji Špic napreduje, a završetak prve faze planiran je za april naredne godine. Ova faza obuhvata radove na teritoriji marine, obaloutvrde, kao i postavljanje pontona za prijem oko 50 plovila.

Foto: OUVG

Osim toga, biće izgrađeni upravna zgrada, pristupni put, parking, ograda i drugi prateći sadržaji kako bi se obezbedila puna funkcionalnost marine.

Radove su obišli vlasnici budućeg gej hotela, predsednik opštine Dragan Milić i predsednik Skupštine Vladimir Štrbac, a, čiji kamen temeljac treba da se položi nakon završetka prve faze marine, i koji su ovom prilikom istakli važnost ovog projekta za razvoj lokalne infrastrukture i turizma.

Podsetimo, posao izgradnje marine u Velikom Gradištu poveren je grupi ponuđača koju čine kompanije Aqua Mont Service iz Splita, kao i Ehting iz Beograda i Geo-Projekt Sm iz Sremske Mitrovice. Vrednost ugovora je 285,6 miliona dinara.

U sklopu marine predviđeni su: čuvarska služba, uprava marine, klub marine, zatvoreni hangar za plovila i komercijalni sadržaji (prodavnica mešovite robe, servis i iznajmljivanje bicikala, prodaja ribolovačke opreme, prodaja nautičke opreme, banka, pošta, informativni pult turističke organizacije, prodaja suvenira….).

Kako je ranije najavljeno, marina u Velikom Gradištu imaće mogućnost prihvatanja i opsluživanja plovila od najmanjih (dužine manje od 6.5 metara) do plovila dužine 12.0 metara, na bokovima i do 20 metara.

(Tpknews.com/I.M.S.)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker