MOGUĆE DA JE POŽAR PODMETNUT? U Ždrelu kod Petrovca na Mlavi vanredna situacija zbog požara (VIDEO)

Opštinski stab za vanredne situacije danas je na sednici doneo odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi u ataru sela Ždrelo.

Foto: Screenshot

U ovom naselju noćas je izbio požar na potezu Vukan, a meštani naselja zajedno sa ljudima iz mesne zajednice obišli su teren. Prema rečima Duška Nedinića, predsednika opštine Petrovac na Mlavi, otežavajuća okolnost jeste nepristupačan teren, debeo sloj humusa i jak vetar koji duva.

– Vatrogasna vozila ne mogu da izađu na lice mesta, ali su tamo vatrogasci opštine Petrovac na Mlavi i šest meštana iz naselja Ždrelo. Zahvaćeno je šest hektara niskog rastinja, a deo požara zahvatio je i borovu šumu – , rekao je nakon današnje sednice Nedinić.

Požar nije lokalizovan, ali su sve ekipe na terenu i daju sve od sebe. Za sada, kako kaže Nedinić, nema opasnosti za stambene objekte.

Štab za vanredne situacije je u stalnom kontaktu sa ekipama na terenu i za sada nema mesta panici, smatra Nedinić i navodi da za sada ne postoje informacije šta je tačan uzrok požara.

Inače, Ivan Milosavljević ispred Udruženja “Istočni rendžeri Srbije” kaže da postoji mogućnost da je požar u ataru sela Ždrelo podmetnut kao i u Žagubici, na Homolju, u Neresnici kod Kučeva i Beljanici jer u ovom delu postoje pogodni planovi za gradnju vetroparka, što je njemu alarm da se nešto sprema.

(Tpknews.com/I.M.S.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker