Kučevačka policija dobila najmoderniji aparat za testiranje na drogu

Policijska uprava opštine Kučevo dobila je najsavremeniju opremu za detekciju psihoaktivnih supstanci – tzv. „Droga-test”.

Foto: eKučevo

Uređaj je nabavljen sredstvima iz budžeta opštine, u okviru aktivnosti koje sprovodi opštinski Savet za bezbednost saobraćaja.

Nenad Mikić, predsednik opštine Kučevo i Dragan Milosavljević, predsednik SO Kučevo, uručili su ovaj uređaj predstavnicima Policijske stanice Kučevo.

Oprema i uređaj će se koristiti u skladu sa pravilima Ministarstva unutrašnjih poslova, a ideja je bila da se podigne na viši nivo bezbednost u saobraćaju, ali i ukupna bezbednost svih naših sugrađana.

Osnovni cilj nije kažnjavanje učesnika u saobraćaju, već preventivna kontrola potencijalnih konzumenata nedozvoljenih supstanci, koja bi trebalo da ih odvrati od korišćenja istih i učešća u saobraćaju, jer na taj način lice može da se dovede u stanje bitno smanjene uračunljivosti u kojem bi moglo da izazove saobraćajnu nesreću.

(Tpknews-com/eKučevo)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. dal ovi iz Opštinu ili iz Palicije da duvaju il da vuču na taj aparat, šta li su im rekli oni koji misle njihovim glavama?
    ma dal smeju li uopšte da priđu haparatu, a da Đeki ne zalaje na njihaa

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker