POČINJE KONTROLA U POŽAREVCU: Ko nije prijavio imovinu poreskoj upravi, ide na doboš?!

Sve je ovo dobro isplanirana i uhodana igra! Prvo se napravi kriza, da građani ne mogu plaćati poreze a zatim se oduzima imovina…

Foto: Privatna arhiva/Profimedia

U nekim zemljama to se zove nacionalizacija, u nekima otimačina, a u nekima spašavanje privrede. Razna imena a isti cilj – oteti za šaku kikirikija vrednost koju je stvorio ljudski rad, neku robu ili nekretninu.

Naime, kako se navodi u najnovijem saopštenju, Odeljenje lokalne poreske administracije će u narednom periodu vršiti kontrolu neprijavljenih stambenih i poslovnih objekata na teritoriji grada Požarevca.

U saopštenju se apeluju na građane koji imaju nepokretnosti u svom vlasništu a za koje nisu zaduženi porezom na imovinu da dođu u prostorije Odeljenja lokalne poreske administracije na adresi Porečka broj 2, kako bi popunili poresku prijavu.

Takođe, naslednici preminulih poreskih obveznika su u obavezi da se jave Odeljenju lokalne poreske administracije kako bi izvršili prenos vlasništva sa umrlog lica na svoje ime.

U protivnom, lokalna poreska uprava će, protiv svakog građanina za koga se utvrdi da nije imovinu prijavio, pokrenuti postupak kod nadležnog prekršajnog suda u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji, i ta imovina ide na doboš?!

Ako na javnim prodajama oduzeta imovina nađe kupca, novac koji se dobije ide u lokalnu kasu. Ukoliko se nešto ne proda, prelazi u vlasništvo lokalne samouprave.

Iz Gradske uprave Grada Požarevca, navode da kada građani ne prijave stambene ili poslovne objekte koje poseduju sa namerom da izbegnu plaćanje poreza Poreska uprava mora prinudno da naplati dug, i u tom slučaju najčešće se pleni imovina. Ta imovina koja se zapleni, kasnije se izlaže javnoj prodaji, na aukcijama koje se najavljuju u medijijma.

(Tpknews.com/I.M.S.)

PROČITAJ I

2 Komentari

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker