KATASTROFALNO STANJE U MUP-u: Ministar Gašić poharao budžet Ministarstva policije

Da li će Bratislav Gašić uskoro biti uhapšen zbog Zloupotrebe službenog položaja i Nenamenskog trošenja budžetskih sredstava MUP-a?!

Foto:TPKNEWS/Screenshot/Zdravko Rajević,i, predsednik Odbora za borbu protiv kriminala i korupcije NPSS

Ovom prilikom ja, Zdravko Rajević, sindikalni aktivista, predsednik Odbora za borbu protiv kriminala i korupcije NPSS, dajem građanima Srbije kratak Izveštaj o katastrofalnom stanju u MUP-u po pitanju finansija.

Za vreme svog ministrovanja u policiji, Bratislav Gašić je bukvalno poharao i tako skroman budžet MUP-a. Spekuliše se da je netragom nestalo preko 5 miliona evra, a kojom prilikom je tok novca prikriven stavljanjem oznake službene tajne na sumnjive transfere.

Navodno je reč o troškovima za renoviranje raznoraznih objekata MUP-a, od kojih je dobar deo ostao nezavršen, a izvođači radova odbijaju da rade na veresiju bez novaca.

Sa druge strane, sumnja se da je novac na prevaren način izvlačen iz budžeta MUP-a kako bi se isti iskoristio za potrebe predizborne kampanje SNS. U svoj toj pomami oko nenamenskog i nekontrolisanog trošenja budžetskih sredstava, Gašić je izgleda zaboravio da u MUP-u postoje i ljudski resursi kojima su potrebna materijalno-finansijska sredstva za opstanak na planeti zemlji.

Ti ljudski resursi su većinom policajci koje srećete svaki dan. Tako smo danas došli u situaciju da MUP duži period uopšte nema novaca da svojim službenicima isplati jubilarne nagrade za višedecenijsko služenje građanima, što se nikada nije desilo u istoriji, MUP već duži period nema novaca da svojim službenicima pri odlasku u penziju da predviđenu otpremninu, MUP već duži period nema novaca da novčano nagradi svoje službenike na mesečnom nivou sa 10 do 20% na platu zbog izuzetnih rezultata za protekli mesec.

Para jednostavno – nema. Poslednja plata radnicima MUP-a isplaćena je zahvaljujući EPS-u, koji je sa njihovog računa prebacio potreban novac na račun MUP-a.

Ivica Dačić nasledio je od Gašića rasulo u službi, i praktično-gurnuo mu je vruć krompir u gole ruke. Da li će Dačić uspeti nekim čudom da prevaziđe haos koji mu je Gašić ostavio i da li će ga pozvati na odgovornost, ostaje da vidimo. Da li će policajci uspeti da utvrde ko i kako potkrada njihovu firmu, takođe ostaje da vidimo. Sa druge strane, kako će policajci rešavati probleme građana, kada ne mogu da reše niti svoje probleme?! Vladavina prava mora biti uspostavljena. Tako vam je kako vam je dragi moji građani Srbije, činjenično stanje.

Diplomirani oficir policije, predsednik Odbora za borbu protiv kriminala i korupcije NPSS, kapetan Rajević Zdravko

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker