KAMEN BELUTAK ZA “NARODNE OVČICE”: Kako smo i najavili gasi se ekspozitura Banke Intesa u Kučevu

Banca Intesa je donela odluku da 26. juna zatvori svoju ekspozituru u Kučevu, navodi se u saopštenju za korisnike iz te banke. Klijenti i njihovi računi biće prebačeni u ekspozituru Petrovac na Mlavi a brojevi računa, platnih kartica i ugovori klijenata ostaće nepromenjeni.

Foto: N.J.

Kako je naglašeno u saopštenju i dalje će na raspolaganju ostati bankomat, koji će najverovatnije biti izmeštan na drugoj lokaciji. Zaposleni u ovoj ekspozituri će biti premešteni na nova radna mesta u Petrovcu na Mlavi i Požarevcu.

Odluka o zatvaranju ekspoziture Banke Intesa u Kučevu doneta je krajem prošle godine, zbog objektivnih okolnosti, odnosno slabe privredne aktivnosti u ovoj opštini. Po objavi iz decembra na svom Facebook profilu, tadašnji predsednik Privremenog organa opštine Kučevo dr Ivana Rajčić je rekao da je odluka o zatvaranju Bance Intesa promenjena prvog dana nakon obaveštenja „jer je lokalna samouprava kontaktirala rukovodstvo naše države koje je uložilo velike napore i zahvaljujući razumevanju rukovodstva Banke Intesa, dogovor je da ekspozitura nastavi i dalje sa radom“.

Kučevački „Pinokio“ – dr Ivan Rajčić pred prošle izbore „kontaktirao je rukovodstvo naše države koje je po njegovim rečima uložilo velike napore da Intesa banka nastavi sa radom barem do izbora odnosno do konstituisanja naprednjačke vlasti“.

Četiri godine su daleko, za to vreme dr Ivan Rajčić je sebi obezbedio poslaničko mesto i novčana primanja na koja bi mu pozavideli i poslanici iz Evropskog parlamenta. Naravno, ono što je radio u ulozi predsednika opštine pod dirigentskom palicom Aleksandra Perišića nastaviće i u ulozi narodnog tribuna gde će ćutati i pritiskati taster kako mu se kaže.

Rajčićeve izjave o „ekonomskom tigru“ opštini Kučevo su priča za naivne, najbolji primer za to je odlazak dve banke iz Kučeva, prvo Komercijalne a sada Intesa. Opšte je poznato da su banke tamo gde je velika privredna delatnost, gde se stvara kapital i novac. Izborom Rajćića za predsednika opštine Kučevo mnogi su pomislili da će kao lekar izlečiti posrnulog „pacijenta“ opštinu Kučevo, međutim „pacijent“ je zbog neadekvatne terapije i „koruptivnih pilula“ pao u komi i već se broje meseci kada će Kučevo ostati bez katastra, sudske jedinice, škola ali i policijska stanica.

Kučevački “ekonomski tigar” polako, ali sigurno, pada na kolena i nema tih para koje ga mogu vratiti na noge, naprednjaci su „narodne ovčice“ po ko zna koji put prevarili, umesto da dobiju kukuruz „narodne ovčice“ dobile su kamen belutak. Rajčić i Mikić su za uzvrat dobili nove funkcije i priliku da nastave tamo gde su stali u predhodnom mandatu a to je korupcija, kriminal, lično bogaćenje, stranačko ucenjivanje i zapošljavanje, zaduživanje opštine, rasprodaja preostale imovine i na kraju gubitak statusa opštine.

„Narodnim ovčicama“ ne preostaje ništa drugo nego da „bleje“ po ćoškovima ili da potraže novu izdašniju ispašu van ove države gde su mnogi naši sugrađani već odavno potražili svoje parče hleba?

(Tpknews.com/N.J.)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Ivan Hotelski da ima imalo morala on ne bi nikada ušao u politiku. Školovao se za human posao ali ga ne radi jer ne zna, zato u politici ne treba ništa da zna ali narodnih para ima na pretek.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker