PRAVA JESEN NA SEVERU, NA JUGU LETO SE NE DA: Od danas kišovito, oblačno i vetrovito vreme

Kiša koja će danas početi da pada kratkotrajno će se intenzivirati u toku noći na severu i zapadu Srbije (od 10 do 30 mm), a više padavina, uključujući i pljuskove sa grmljavinom, očekuje se u petak, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Jesen

U većem delu Srbije danas će biti umereno do potpuno oblačno, na severozapadu Srbije hladnije, a samo će na jugu i jugoistoku zemlje i dalje biti dužih sunčanih intervala uz letnje dnevne temperature.

U toku dana padavine će biti najčešće u Vojvodini, dok će u ostalim krajevima pojava slabe kiše biti lokalna i kratkotrajna. U toku noći očekuje se širenje padavinske zone na celu zemlju i pojačanje intenziteta kiše i pljuskova.

Duvaće slab i umeren, na planinama i u košavskom području povremeno jak južni i jugoistočni vetar, koji će u Vojvodini (osim južnog Banata) biti u skretanju na severni i severoistočni.

Najniža temperatura biće od 6 do 15 stepena, a najviša od 13 stepena na severozapadu Vojvodine do 27 stepeni na jugoistoku Srbije.

U Braničevskom okrugu će biti umereno do potpuno oblačno i malo svežije s pojavom kiše u prekidima. Padavine se najpre očekuju ujutro, a zatim kasnije posle podne, uveče i noću, kada će doći i do pojačavanja intenziteta padavina.

Vetar će ujutro biti pojačan, jugoistočni, a tokom dana uglavnom slabog do umerenog intenziteta i sa tendencijom skretanja na severoistočni u poslepodnevnim satima. Najniža temperatura biće od 13 do 15 stepena, a najviša oko 19 stepeni.

U Srbiji se u petak na severu i zapadu Srbije ujutro očekuje kiša koja će tokom dana prestati. U ostalim krajevima, prema prognozi RHMZ, najavljuje se kiša, pljuskovi i grmljavine, koji će u južnoj, centralnoj i istočnoj Srbiji ponegde biti i izraženiji uz količinu padavina od 20 do 40 mm.

Na krajnjem jugoistoku padavine će početi tek u petak posle podne, a maksimalna temperatura u ovom delu Srbije ponegde će dostići 30 stepeni.

Istovremeno na severozapadu će biti osetno hladnije (oko 15 stepena). Za vikend se očekuje i dalje povremeno kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi, koji će u subotu još ponegde na jugu i jugoistoku biti praćeni grmljavinom, ali se obilne padavine ne očekuju.

Početkom naredne sedmice, u ponedeljak i utorak, biće pretežno sunčano uz manji porast dnevnih temperatura, a od srede najavljuje se novo prolazno naoblačenje s kišom.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker