IZGORELO 500 METARA KVADRATNIH: Požar u fabrici „Bambi“ u Požarevcu lokalizovan (VIDEO)

Veliki požar u fabrici „Bambi“ u Požarevcu koji je izbio u nedelju, 29. juna oko podneva, i u kome je gorelo nekoliko pogona te fabrike je lokalizovan, a vatrogasne ekipe koje su lokalizovale požar i dalje dežuraju na terenu.

Foto: Screenshot

Za sada nema informacija o tome da li je neko eventualno povređen u požaru.

– Požar u proizvodnom pogonu fabrike je zahvatio oko 500 metara kvadratnih krovne konstrukcije. Za nas je najvažnije da niko od naših zaposlenih nije povređen i da su svi evakuisani na sigurno. Nastavljamo da blisko sarađujemo sa svim nadležnim organima i vatrogasnim jedinicama – , izjavio je generalni direktor „Bambija“ Dragan Stajković.

Više od 10 sati trajalo je gašenje požara koji je izbio u fabrici “Bambi” u Požarevcu. Iznad Bambija je tokom jučerašnjeg dana mogao da se vidi gust crni dim, a u okolnim ulicama osećao se miris paljevine koji je i dalje prisutan.

Požar je izbio na krovnoj konstrukciji u pogonskom delu fabrike oko 12:20, a stavljen je pod kontrolu pre ponoći, ali će njegovo potpuno gašenje najverovatnije potrajati malo duže. Iz pogona i dalje izlazi dim.

Podsetimo, na gašenju požara u pogonu fabrike “Bambi” u Požarevcu, angažovano je 40 vatrogasaca-spasilaca sa 14 vozila iz VSB Požarevac, Petrovca na Mlavi, Žabara, Smedereva, Jagodine i Beograda.

Štab za vanredne situacije u svom saopštenju zamolio je građane koji se nalaze blizu dimnog prostora da zatvore svoje prozore i vrata. Očekuje se procena ZZJZ o štetnosti i zagađenju nakon velike količine dime.

Uzrok požara za sada još uvek nije poznat.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker