“U SKLADU SA PROPISIMA”: Ivica Dačić i Emil Abdilji složno protiv kapetana Zdravka Rajevića!

Ivica Dačić, je na osnovu lažnih navoda Emila Abdiljija – rukovodioca znažajnog dela beogradske kriminalističke policije, a 03. jula 2024. godine, tačno na godišnjicu smrti načelnika Dejana Jovića, sačinio specijalno ovlašćenje da se protiv Zdravka Rajevića sprovede disciplinski postupak za tešku povredu radne dužnosti, a u cilju izricanja mere prekida radnog odnosa.

Ivica Dačić, Emil Abdilji/Foto: Privatna arhiva

Izbor datuma davanja ovlašćenja sigurno nije slučajan, i predstavlja svojevrsnu opomenu.

Da podsetimo, Rajević se na godišnjicu smrti obratio javnosti tekstom na našem portalu “IN MEMORIAM: Godišnjica sumnjive smrti načelnika Dejana Jovića” u pomen časnom Dejanu Joviću.

Dačić je bezuslovno poklonio veru Abdiljijevim tvrdanjama, iako se protiv Abdiljija vodi krivični postupak zbog falsifikovanja diplome fakulteta “UNION”, a na osnovu koje već godinama radi u MUP-u sa visokom stručnom spremom kao rukovodilac. Rajević je, sa druge strane, kadar Više škole unutrašnjih poslova i Kriminalističko-policijske akademije, jedan od najstarijih u službi, i trpi neviđeni progon još od 2018 godine.

Rajević je među prvima istraživao kosovski i balkanski kartel, privodio i saslušavao njihove vođe, istraživao izdavanje dozvola za nošenje oružja kriminalcima, organizovane grupe koje su se bavile lažnim onlajn investicionim platformama, kao i pranje novca kroz građevinarstvo, te malverzacije u katastru nepokretnosti…njegov kompletni, dvadesetogodišnji službeni arhiv, je netragom nestao.

“TPK NEWS” ekskluzivno objavljuje fragmente dokumentacije za “legalizaciju” progona kapetana Rajevića iz policije, kao i izjavu Zdravka Rajevića datu povodom nepostojećeg disciplinskog prestupa.

Rajević je tražio prijem kod ministra, ali je do maksimuma izignorisan.

Da li će Ivica Dačić uspeti da finišira ono šta je ministar Nebojša Stefanović započeo još 2018-te, a posle njega nastavio ministar Bratislav Gašić 2023 i 2024, da kapetana Zdravka Rajevića eliminiše iz službe “u skladu sa propisima”, ili na neki drugi način, ostaje da vidimo.

Da li će Srbija nemo da posmatra kako se državni službenici na pravdi Boga satiru, takođe ostaje da vidimo.

(Tpknews.com/VI – Inteligencija)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker