HAPŠENJE U PETROVCU NA MLAVI: Krali kamionske prikolice i poluprikolice širom EU, pa ih preprodavali u Srbiji

Policija je u Petrovcu na Mlavi uhapsila Dragana M. i privela više lica i od firme “Vujić Brezovica” oduzela veći broj kamionskih prikolica i poluprikolica zbog sumnje da su ukradene u zemljama EU.

Kako nezvanično saznaje Insajder Mile Sova od dobro obaveštenog izvora, policija je privremeno oduzela veći broj kamionskih prikolica i poluprikolica od firme “Vujić Brezovica” iz Petrovca na Mlavi, koje su, kako se sumnja, od strane organizovane kriminalne grupe ukradeni na teritoriji zemalja EU nakon čega su dovožena na teritoriju Srbije.

Kako navodi izvor, ukradene kamionske prikolice i poluprikolice su u garažama – radionicama – “štekovima” prepravljana, a kasnije otuđivana, čime su, kako navodi izvor, organizator i potencijalna kriminalna grupa ostvarili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist.

Inače, sumnja se da je organizator i ujedno lice koje je finansiralo sve krađe, jedan veoma poznati petrovački ugostitelj.

– Postoji sumnja da je organizator i ta potencijalna kriminalna grupa, u dužem vremenskom periodu, izvršila krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prikrivanje, falsifikovanje isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja – , navodi izvor.

Privremeno je oduzeto, kako navodi izvor, više desetina hiljada evra, više stotina hiljada dinara, dragocenosti i veća količina falsifikovane prateće dokumentacije za vozila i registarske oznake.

Uhapšenom Draganu M. određeno je zadržavanje od 48 sati i priveden je Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal, gde je u toku njegovo saslušavanje.

(Mile Sova)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker