NOVA PLJAČKA LEŠINARA: Elektrodistribucija menja nova brojila, a građanima šalje izvršitelje zbog neplaćenih neregularnih računa

Kako se navodi u saopštenju Srbije Centra, veliki broj građana obavestio je Odbor za energetiku Srbija centra da se u celom zamešateljstvu sa neočitavanjem brojila i neregularno izdatih računa za električnu energiju sada susreću i sa problemima izvršitelja, koji lešinarski pokušavaju da dođu do svog dela plena tako što utuživanjem građana, koji nisu platili neregularne račune koje im mesecima unazad dostavaljaju iz EPS Snabdevanja, što pre dođu u poziciju izvršenja.

Ilustracija

– Za sve to vreme Elektrodistribucija nastavlja sa brutalnom pljačkom budžeta Srbije. Naime, u projektu zamene starih brojila novim digitalnim brojilima i njihovim uvođenjem u sistem daljinskog očitavanja, upravo nova digitalna brojila instalirana pre samo nekoliko godina, na primer na Bežanijskoj kosi i Novom Beogradu, menjaju drugim digitalnim brojilima!

Pošto je kod zamene brojila u tekućem projektu predviđena i zamena ostale opreme na mernom mestu, ovim putem pozivamo rukovodstvo ED da saopšti javnosti šta se fakturiše ovom javnom preduzeću – samo brojila ili možda i zamena ostatka opreme na mernom mestu koja se realno ne menja, već se zadržava oprema ugrađena pre nekoliko godina?

Prethodni pokušaj EDS da demantuje navode Srbija centra kontradiktorno je u svakoj rečenici, jer prvo navode da su „sva brojila očitana“, a zatim kažu da će „svi korisnici koji su dobili račune bez očitanog stanja dobiti ispravke računa od snabdevača“. Srbija centar postavlja pitanje kako je moguće da su sva brojila očitana i potrošnja zabeležena ako postoje korisnici koji su dobili račune bez očitanog stanja?

Očigledno da nije u pitanju nikakva izolovana situacija, već potpuni raspad sistema očitavanja brojila i neregularno izdatih računa za električnu energiju u celoj Srbiji – , navodi SRCE.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker