DUNAV OPASNO RASTE! RHMZ izdao upozorenje za moguće poplave u ovim delovima Srbije

U upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) navodi se da se narednih dana na Dunavu očekuje porast vodostaja.

Foto: Screenshot/RTS

RHMZ u upozorenju piše da dostizanje i prevazilaženje granica redovne odbrane od poplave očekuje se kod Bezdana 19/20. septembra, kod Apatina 20/21. septembra, a kod Bogojeva i Novog Sada 21/22. septembra sa tendencijom daljeg porasta.

Ovog ponedeljka će vreme u Srbiji biti hladno sa kišom. Maksimalna temperatura od 13 stepeni na severozapadu do 19 stepeni Celzijusovih na jugu i jugoistoku. Više padavina očekuje se u Vojvodini i delovima zapadne Srbije od 20 do 40 mm za 24 sata. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina. Od utorka, 17. septembra očekuje se porast temperatura.

Od utorka će se vreme stabilizovati i temperature će biti u porastu. Najviša dnevna biće do 23 stepena, a najniža 13 stepeni u večernjim satima. Biće promenljivo oblačno sa mogućom kišom u pojedinim delovima zemlje.

Screenshot/RHMZ

Iako je prvobitno najavljeno da će druga polovina septembra i oktobar biti u znaku viših temperatura, posle udara ciklona Borisa, prema najavama meteorologa, stvaraju se uslovi za hladnije vreme i jaču zimu nego prethodnih godina.

(Tpknews.com/RHMZ)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker