UŽAS KOD POŽAREVCA! Dete popilo varikinu pa završilo u bolnici

Devojčica iz okoline Požarevca je hitno hospitalizovana nakon što se otrovala varikinom u svom domu. Prema informacijama još nije poznato kako je došla u dodir sa ovom opasnom hemikalijom.

Ilustracija

Kako se saznaje roditelji su odmah primetili simptome trovanja i brzo su pozvali hitnu pomoć.

Na sreću, njeno stanje je sada stabilno, ali lekari su je zadržali pod nadzorom kako bi procenili eventualne dugoročne posledice.

Kako se vest o incidentu proširila, mnogi su počeli da raspravljaju o mogućim razlozima ovog čina.

Neki su izrazili zabrinutost o mentalnom zdravlju dece i pritiscima s kojima se suočavaju u svakodnevnom životu, dok su drugi pozivali na dodatnu pažnju roditelja prema hemijskim sredstvima u domaćinstvu.

Policija istražuje okolnosti pod kojima je devojčica došla u kontakt s varikinom.

U međuvremenu, stručnjaci upozoravaju roditelje da budu izuzetno oprezni kada su u pitanju hemijska sredstva u domaćinstvu. Ovaj incident ukazuje na važnost čuvanja opasnih materija van domašaja dece i korišćenja zaštitne opreme prilikom čišćenja.

Zdravstvene vlasti apelovale su na javnost da u slučaju sličnih incidenata odmah kontaktiraju Hitnu pomoć kako bi se sprečile ozbiljne posledice. Iako je devojčica sada stabilna, lekari će nastaviti sa praćenjem njenog stanja u narednim danima.

(Tpknews.com/SD)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker