DANAS PROMENJLJIVO OBLAČNO, TOPLO I SPARNO: Na snazi narandžasti meteoalarm zbog rizika od nepogoda

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i sparno sa maksimalnom temperturom do 34 stepena, ali i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, koji na jugozapadu i jugu Srbije lokalno mogu biti izraženiji uz kratkotrajnu pojavu grada i jak i olujni vetar, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Završava se izraženi toplotni talas i maksimalne temperature će sledeće sedmice biti od 27 do 34 stepena Celzijusa.

U većem delu Vojvodine i u Negotinskoj Krajini će danas biti suvo. Duvaće slab i umeren vetar, na severu Vojvodine povremeno i jak severni i severozapadni. Najniža temperatura će se kretati od 18 do 22 stepena, a najviša od 27 stepeni na zapadu Srbije do 34 na istoku zemlje.

U Braničevskom okrugu će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i sparno, ali i nestabilno, pa se posle podne očekuju i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Duvaće slab i umeren vetar, severni i severozapadni. Najniža temperatura će biti oko 20 stepeni, a najviša oko 30.

Do kraja meseca zadržaće se nestabilno vreme, sa čestom pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom, danas sa većom verovatnoćom pojave na jugozapadu i jugu Srbije, a od sutra ponovo i u ostalim krajevima.

Do kraja meseca toplo, nestabilno i sparno, sa lokalnim plјuskovima i grmlјavinom koji u pojedinim delovima Srbije ponovo mogu biti intenzivniji uz grad i olujni vetar.

Kako RHMZ upozorava, narandžasti meteoalarm usled rizika od pojave nepogoda preliminarno je izdat za područje Beograda.

(Tpknews.com/Beta)

PROČITAJ I

2 Komentari

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker