SPORAZUMNA PRESUDA: Četiri i po godina robije zbog ubistva profesora Miloša iz Požarevca

Osnovni sud u Požarevcu pravosnažno je osudio Sašu Stojkovića (38) na četiri godine i šest meseci zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom.

Foto: Screenshot/Facebook

Za ovo krivično delo predviđena je kazna od 12 godina zatvora. Presuda je doneta na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koji je osumnjičeni postigao sa Osnovnim javnim tužilaštvom. Tužilac je predložilo zatvorsku kaznu od četiri godine i šest meseci, što je Osnovni sud uvažio.

Osumnjičeni je osuđen jer je 31. marta ove godine u Ulici Bate Bulića u Požarevcu, bejzbol palicom pretukao profesora istorije u požarevačkoj Politehničkoj školi Miloša Brankovića (48), koji je nekoliko dana nakon prebijanja preminuo u bolnici zbog posledica tuče.

Osumnjičeni je odmah uhapšen, a dva dana kasnije predat je Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu koje je protiv Stojkovića podnelo krivičnu prijavu za nanošenje teških telesnih povreda opasnih po život, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana. Osumnjičeni se branio da je profesora samo odgurnuo i da je on pao i udario glavu, te da nije imao nameru da ga povredi.

Tokom istrage utvrđeno je da je Stojković preminulog profesora istorije Miloša Brankovića tukao bejzbol palicom, pa je delo prekvalifikovano u nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom.

Da podsetimo, napad se dogodio 31. marta ove godine u Ulici Bate Bulića u Požarevcu, dok je Branković, bio u društvu svoje partnerke. Navodno, profesorova partnerka imala je ranije sukob sa osumnjičenim o čemu je obavestila Miloša, pa su se kobnog dana slučajno sreli na ulici. Saša Stojković je zaustavio kola u kojima je bio, jer je Branković hteo da razjasne o čemu se radi. Posvađali su se, a prema rečima svedoka, osumnjičeni je krvnički udario bejzbol palicom žrtvu.

Inače, osuđeni Saša Stojković je od ranije poznat organima reda. Više puta je osuđivan zbog sitnih kriminalnih dela i dilovanja droge.

(Tpknews.com/I.M.S.)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Diluje drogu nije osuđivan,ubiješ boga u čoveka po rečima svedoka i dobiješ tako malu kaznu,čiji je ovaj baš nas zanima

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker