BRANIČEVSKI OKRUG U CRVENOJ ZONI! RHMZ izdao najviši stepen upozorenja, stižu pljuskovi, grad i grmljavina

Prema najnovijem upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) do četvrtka 13. juna očekuje se veoma nestabilno vreme sa intenzivnijim plјuskovima sa grmlјavinom, jakim i olujnim vetrom u zoni plјuska i lokalnom pojavom grada.

Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Za veći deo zemlјe izdat je narandžasti stepen upozorenja. Crveni (najviši) danas je izdat za istočnu Srbiju, i koji se odnosi i na Braničevski okrug a sutra i za jugoistočnu. Za konkretne lokacije RHMZ će izdavati hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Danas i sutra na području Braničevskog okruga nestabilno sa plјuskovima i grmlјavinom, koji u pojedinim delovima okruga mogu biti intenzivniji sa pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni plјuska.

Do petka 14. juna promenlјivo i nestabilno, mestimično sa kišom i plјuskovima sa grmlјavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih plјuskova.

Screenshot

Dnevna temperatura se danas i sutra očekuje na severu i zapadu u intervalu od 21 do 26 stepena, a na jugoistoku i dalјe oko 30 stepeni. Na jugu zemlјe osvežiće tek u petak.

(Tpknews.com/RHMZ)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker