BIVŠI ŠEF ODSEKA ZA KRVNE DELIKTE: “Ocu i majci Danke Ilić trebalo odrediti pritvor”

Žarko Popović, bivši šef odseka za krvne delikte govorio je u emisiji “Blic uživo” na Blic TV o smrti Danke Ilić i izrazio sumnju u to da li je dvogodišnje dete ubijeno ili je dato na usvajanje radi transplantacije organa ili nečeg sličnog.

Foto: Društvene mreže

Kako je naveo, već je nekoliko puta pričao na tu temu, ali i dalje ima isti stav. Smatra da je jedan od osumnjičenih, Dejan Dragijević priznao krivično delo pod policijskom torturom, bez jednog materijalnog dokaza.

– Zatim njegova priča da je on dete odneo na neki otpad, a to je bio drugi dan kada je već celo to područje bilo blokirano od strane pripadnika MUP-a Srbije i posebno ta mesta gde bi po nekoj logici stvarni izvršilac mogao da ostavi telo, ništa nije urađeno. Znači ono što je najgore, nema ni posrednih dokaza koji bi ukazali da je dete lišeno života. Znači mi ne znamo u ovom slučaju da li je dete živo ili je mrtvo – , navodi Popović.

On dodaje da je mesto trebalo blokirati odmah prvog dana i odraditi operativnu obradu lica mesta, a roditeljima Danke Ilić odrediti pritvor.

– Kada su u pitanju roditelji, ne zato što ja izražavam neku sumnju prema njima, ja pričam o metodološkim principima koji se primenjuju u ovim slučajevima, trebalo je njima odrediti pritvor od 30 dana i ocu i majci i sa njima kvalitetno jedna ekipa da odradi razgovore. Druga ekipa da radi operativnu obradu lica mesta. Treća ekipa da radi forenziku. Četvrta ekipa da ceo kraj prečešlja, odnosno da vidi koja su se vozila u tom momentu kretala tim delom. Peta ekipa da odradi granicu – , navodi Popović.

Kako je rekao, granica je dobro pokrivena kamerama i trebalo je u kritično vreme proveriti sva vozila koja su izlazila iz zemlje, kao i carinike koji su radili tog dana, a i oni su morali biti podvrgnuti kriminalističkoj obradi.

(Tpknews.com/Blic TV)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker