POMOĆ VEĆA NEGO LANE: Bespovratna podrška malim i srednjim režimskim preduzećima u Požarevcu “teža” od 33 miliona

U okviru realizacije Programa lokalnog ekonomskog razvoja do 2026, za 22 privredna režimska subjekta, požarevački naprednjaci ukupno su odobrili bespovratnih 33 miliona i 443.626 dinara – kao podrška razvijanju malih i srednjih režimskih preduzeća.

Privatna arhiva

Bespovratnu pomoć u Požarevcu svojim režimskim privrednicima naprednjaci dodeljuje za podsticanje konkurentnosti – kroz učešće na sajmovima, dobijanje međunarodnih sertifikata radi izlaska domaćih režimskih kompanija na inostrana tržišta, te poboljšanje kvaliteta upravljanja delatnošću, uz obezbeđivanje sredstava za rekonstrukciju i dogradnju postojećih, ili izgradnju novih proizvodnih kapaciteta. Obuhvaćeno je i sufinansiranje nabavke osnovnih sredstava.

Među onima koji su ove godine dobili sredstva nalaze se privatnici iz oblasti elektro-usluga, ugostiteljstva, veterine, kozmetike… ili proizvode sportsku opremu, PVC stolariju i betonske blokove.

Njima su dodeljene različite sume, u rasponu od 74.602 do dva i po miliona dinara. Komisija je odbila prijave pet privrednih subjekata jer njihovo poslovno sedište nije na teritoriji Požarevca, a u četiri slučaja dokumentacija nije bila kompletirana.

Inače, ovogodišnja bespovratna pomoć znatno je veća od one dodeljene lane, u okviru Programa do 2023. Tada je iz budžeta bilo izdvojeno 25 miliona, isto kao i 2022.

(Tpknews.com/I.M.S.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker